Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
Timp de preparare: 55 minute
1. Carnea de miel se curăţă bine de pieliţe, după care se dă de două ori prin maşina de tocat.
2. Ceapa se curăţă şi, după ce se toacă foarte fin, se adaugă în carnea tocată. Se mai pune sare, piper, chimen şi coriandru măcinat. Se frământă cu mâinile foarte bine timp de cel puţin un sfert de oră (compoziţia va fi astfel omogenă şi fină).
3. Pentru această reţetă se folosesc ţepuşe din lemn, care se ţin mai întâi în apă (ca să nu se ardă pe grătar).
4. Cu mâinile înmuiate în apă, se modelează apoi nişte bulgări de carne, care se înfig pe ţepuşe şi se subţiază apoi ca nişte cârnăciori.
5. Se frig pe grătarul bine încins şi se servesc ca atare sau cu sos de roşii şi cu diverse garnituri.
6. Broşetele pot fi preparate şi din amestec de carne de miel cu viţel.
7. Sos picant de roşii: se căleşte o ceapă tocată foarte fin, se adaugă două-trei roşii, curăţate de pieliţă şi rase pe răzătoare. Se adaugă verdeaţă, sare şi piper.
Trucul nostru
– Înainte de a fi dată prin maşina de tocat, carnea de miel se ţine cel puţin un sfert de oră în congelator. Astfel va fi tocată mai uşor şi compoziţia de broşete va fi foarte fină