De ce avem nevoie de magneziu?

.

O lipsă de magneziu în organism poate să ducă la boli de inimă, hipertensiune, diabet şi osteoporoză. Inimile ce au deficienţe de magneziu bat neregulat,arterele se îngroaşă…
se formează cheaguri de sânge, creşte tensiunea arterială, insulină creşte mai greu, iar zahărul din sânge creşte, oasele îşi pierd din putere.
 
 Mulţi oameni care au o lipsă de magneziu în organism suferă de tot felul de dureri, cum ar fi migrenele sau crampele musculare, şi înrăutăţesc problemă consumând mult calciu – care de, fapt, scoate magneziul din celule.

Doză zilnică recomandata de magneziu este de 320 de grame pentru femei şi 400 de grame pentru bărbaţi.
 

Iată zece proprietăţi esenţiale ale magneziului:

 
1. Aritmie cardiaca.  Deficienţa de magneziu predispune oamenii la aritmii cardiace grave, chiar fatale.
 
2. Artere blocate. O cantitate mare de magneziu în sânge îţi scade şansele de a suferi boli ischemice de inimă (artere blocate sau îngroşate) cu o treime. Alte studii au arătat că lipsa de magneziu grăbeşte îngroşarea arterelor.
 
3. Hipertensiune. Cu cât ai mai mult magneziu în corp, cu atât vei avea mai mari şanse să ai tensiunea scăzută, vase de sânge elastice şi o inimă de dimensiuni normale. Anumite suplimente cu magneziu pot ajută la reglarea tensiunii.
 
4. Diabet. 80% din diabetici au cantităţi mici de magneziu în organism. Studiile au sugerat că un nivel scăzut de magneziu îţi măreşte riscul de a suferi de diabet de tipul doi. Suplimentele cu magneziu pot îmbunătăţi activitatea insulinei şi scădea riscul de diabet şi de complicaţii. Unii specialişti recomanda diabeticilor să ia 400 de miligrame de magneziu zilnic..

5. Oase puternice. Magneziul este la fel de vital precum calciul în prevenirea osteoporozei. E esenţial pentru un metabolism bun al oaselor.

6. Migrene. Jumătate dintre cei ce suferă de migrene suferă şi de lipsă de magneziu, iar mărirea cantităţii de magneziu poate scădea durata, intensitatea şi frecvenţă migrenelor.

7. Un somn mai liniştit. Multe studii au arătat că lipsa de magneziu poate disturba activitatea electrică din creier, cauzând un somn agitat, cu treziri dese în timpul nopţii.

8. O sarcină mai sigură. Un studiu realizat pe 10.000 de femei din 33 de ţări a confirmat că luarea de suplimente cu magneziu în timpul sarcinii scade riscul avortului spontan cu 50%.

9. Mai puţină durere. Dacă ai crampe musculare, poţi lua între 100 şi 400 mg magneziu zilnic, pentru a scăpa de durere.

10. Alte beneficii. Ingerarea de magneziu poate contraataca riscurile de atac de cord şi de accident vascular care vin odată cu terapiile cu hormoni. De asemenea, magneziul luptă împotrivă ejaculării precoce sau a simptomelor pre-menstruale.

Unde pot găsi magneziu?

Nuci şi seminţe:

seminţe de dovleac
seminţe de floarea-soarelui
migdale
alune
alune de pădure

Legume:

tofu
fasole
linte
cartofi
spanac

Fructe:

avocado
banană

Peşte şi fructe de mare:

creveţi
somon

Foto: Shutterstock

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

 De ce avem nevoie de magneziu?

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton