6 ouă fierte tari; o ceapă; 200 g şuncă; un ardei gras roşu; 100 g broccoli; 250 g legume congelate (mazăre, fasole, morcov, porumb); 250 g maioneză; un plic gelatină transparentă; 2 linguri oţet, sare, salată pentru decor
Curăţă ouăle de coajă. Mărunţeşte 4 ouă, şunca, ardeiul şi ceapa. Rupe broccoli în bucheţele şi fierbe-le 3 minute, apoi răceşte-le sub jet de apă. Amestecă toate legumele cu şunca şi maioneza. Clocoteşte 300 ml apă cu o lingură de condimente uscate, ia de pe foc, dizolvă gelatina şi amestecă bine. Adaugă oţet după gust. Când începe să se închege, toarnă gelatina peste legumele puse într-o formă, condimentează cu sare şi piper şi adaugă şi cele două ouă întregi. Pune aspicul la rece 8 ore. Serveşte-l tăiat felii, decorat cu salată verde.