Dacă masa de Crăciun s-a dovedit cam grea şi de Anul Nou ţi-ai cumpărat o rochie mai mulată, sau pur şi simplu vrei să mănânci mai sănătos din 2015, începând cu primele ore din an, alege aceste aperitive de Revelion cu ingrediente sănătoase.
Mini lipii cu somon şi rucola
Taie rondele mici o lipie, toacă somonul afumat sau proaspăt, roşii, rucola, adaugă zeamă de lămâie şi fire de chives sau ceapă franţuzească (şalote) tocată. Pune câte o lingură dim amestec pe lipiile mici imediat înainte de servire.
Chipsuri cu sos de spanac şi kale
Dacă vrei să ronţăi chipsuri de Revelion, dar fără colesterol şi grăsimi trans de care să-ţi faci griji, alege legumele şi un sos sănătos. Taie felii sau fâşii groase ţelină, morcov, gulie, etc. Pasează în blender spanac opărit, sau proaspăt, varză kale şi câţiva căţei de usturoi. Deshidratează feliile de legume în cuptorul deschis la minim, timp de 2-3 ore, apoi servewşte cu sos de spanac şi kale.
Frigărui indiene Dukkah
Tăvăleşte bucăţele de piept de pui în amestecul de alune, nuci şi ierburi indiene Dukkah. Trage carnea în frigărui şi coace la cuptor pe hârtie de copt, până devin crocante. Se servesc cu sos de iaurt cu mentă sau alte sosuri naturale şi sănătoase, după gust.
Amestecul Dukkah conţine: alune de pădure, fistic, susan, coriandru, chimion, la care se adaugă ulei de măsline, puţin parmezan, miere şi muştar Dijon pentru a se lega de carne.
Prăjeşte la cuptor circa 13 minute felii de pâine de secară toast tăiate în triunghiuri. Când le scoţi de la cuptor, unge-le cu jumătate de roşie, numai cât să ia puţină zeamă, ca la bruschete. Pasează sardine cu o furculiţă şi amestecă uşor cu ulei de măsline, sare şi mentă proaspătă. Pune câte o lingură de sardine cu mentă epste pâine.
Ornează fiecare triunghi cu câteva felii de ceapă şi serveşte de la rece.