Rapid şi elegant!
Iată o idee genială pentru o gustare în doi timpi şi trei mişcări.
PENTRU: 4 PERSOANE – PREPARARE: 20 MINUTE
PRĂJIRE: 5 MINUTE
► 600 g vinete
► sare
► 1 lingură pătrunjel tocat
► 2 ouă
► 6 linguri pesmet
► 2 căţei de usturoi
► 1 vârf nucşoară
► sare
► piper
► ulei pentru prăjit
Decor: ► frunze de salată ► 1 lămâie
►Se spală vinetele, se scurg de apă şi se îndepărtează cotoarele. Se taie pe jumătate, se pun într-o oală cu apă sărată şi se fierb cca 10 minute.
► Se scurg de apă, se lasă să se scurgă şi se răcesc. Se taie în felii mici şi se amestecă cu blenderul. Se spală pătrunjelul şi se toacă mărunt.
► Se pune totul într-un castron, se adaugă pătrunjelul, oul şi 4 linguri de pesmet. Se asezonează cu nucşoară, sare, piper şi usturoiul tocat. Se amestecă bine.
► Se formează felii de grosime potrivită şi se presară cu restul de pesmet. Se prăjesc în uleiul încins, pe ambele părţi, până când capătă o culoare aurie. Se asezonează cu frunze verzi de salată şi lămâie şi se pot servi cu sos de iaurt.