Simplu şi rapid.
O gustare sau un aperitiv ce se prepare în doi timpi şi trei mişcări.
PENTRU 12 PERSOANE – PREPARARE: 20 MINUTE
► 4 felii mari de şuncă presată
► 1 morcov
► 1 legătură de frunze de ţelină
► 250 g brânză slabă de vaci
► 2 linguri smântână
► 1 lingură pătrunjel tocat
► 1 lingură arpagic tocat
► sare ► piper măcinat
► Morcovul se spală şi se curăţă de coajă; frunzele de ţelină se spală, se scurg de apă şi se taie firicele subţiri. Se introduc ambele în apă fiartă, cu sare, se opăresc, se scot şi se lasă să se scurgă.
► Brânza de vaci se amestecă cu smântâna şi cu verdeţurile tocate. Se asezonează cu sare şi piper. Se întinde compoziţia pe feliile de şuncă presată şi se pune şi câte un fir de ţelină şi câte o feliuţă subţire de morcov.
► Se rulează, după care fiecare felie se taie în trei, pentru a fi mai uşor de servit.
►Se servesc cu frunze de salată verde şi cu roşii tăiate felii.