Simplu şi gustos!
Încearcă-i într-o seară când ai venit rârziu de la birou, eşti foarte obosită şi-ţi este foarte foame.
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 20 MINUTE – COACERE: 40 MINUTE
►600 g cartofi
► 1 vânătă
► 1 ceapă
► 2 crenguţe de rozmarin
► 3 linguri de parmezan ras
► ulei de măsline
► 1 ardei iute mic
► sare
► Cartofii, spălaţi şi curăţaţi în prealabil, se taie în felii subţiri, se asezonează cu sare şi piper şi se călesc uşor în uleiul de măsline. După care, se dau deoparte. Se procedează la fel şi cu vinetele.
► Într-o tavă se pun, pe rânduri, rondelele de cartofi, alternând cu rondelele de vinete, până când se umple tava. Se asezonează cu rozmarin proaspăt şi chilli. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se presară parmezan ras.
► Se coace în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de 40 de minute. Alege un vas de ceramică de dimensiuni reduse dacă găteşti cantităţile din reţetă. Musacaua se va coace uniform şi gustul va fi deosebit. Este un fel de mâncare foarte potrivit pentru seară. E săţios şi uşor. Mănâncă-l fără pâine!