Chef Florin Dumitrescu obișnuiește să își „răsfețe” urmăritorii de pe rețelele de socializare, cu unele dintre cele mai delicioase rețete. De această dată, el a ales să le împărtășească fanilor săi o rețetă care are ca vedetă carnea de vită.
Pentru cei care își doresc să gătească corect antricotul de vită, juratul de la Chefi la Cuțite a publicat pe Instagram o rețetă simplă, dar plină de savoare.
Antricot de vită cu sos Roquefort, rețeta lui chef Florin Dumitrescu
„Vremea asta îmi face o poftă de antricot de vită cu sos Roquefort. Și dacă tot mi-e poftă, vă scriu și vouă rețeta, poate vă influențează vremea și pe voi”, a scris celebrul bucătar pe social media, unde a postat și rețeta.
Topiți brânza Roquefort într-o tigaie cu smântână de gătit, apoi mixați amestecul cu nucile tocate și le puneți din nou la fiert.
Într-o tigaie se prăjeste antricotul în unt, împreună cu usturoiul și cu ceapa tăiată pe jumătate. Imediat ce ceapa este coaptă, se scoate pe o farfurie, iar apoi antricotul îl acoperiți cu sos. Condimentați vita cu piper și gata.
Roquefort este o brânză franceză din lapte de oaie, cu pastă cu mucegai. Se produce în sudul Franței și în special în comuna Roquefort-sur-Soulzon, al cărei nume îl poartă.
Aceasta este produsă din lapte care provină exclusiv de oaie din rasa Lacaune. Laptele este încălzit la 28-34°C, închegat și coagulat, după care coagulul este tăiat, bătut, scurs și pus în forme pentru o a doua scurgere. Formele de brânză sunt sărate și perforate cu ace pentru o bună circulație a aerului, după care sunt maturate.
Rețeta unui delicios sos Roquefort o găsiți AICI. Aceasta merge de minune la numeroase fripturi.
Dacă chef Florin Dumitrescu v-a făcut poftă de antricot de vită, însă nu agreați gustul profund al brânzei Riquefort, puteți încerca o rețetă mai simplă, mai ca la mama acasă.
Rețeta de antricot de vită cu sos de roșii este rapidă, ușoară, iar preparatul finit vă va face să vreți să o repetați cât de curând.
Ingredientele necesare și modul de preparare al antricotului de vită cu sos de roșii le găsiți AICI.