Află totul despre muştar, condimentul regilor

.

Muştarul a fost descoperit în China, acum trei mii de ani. Cu un gust divin, la început numai regii aveau parte de această mirodenie minune
În funcţie de ţară, de specialităţile culinare sau de gusturi, muştarul are zeci de sortimente. Cele mai importante şi mai des folosite sunt:
► Muştarul dulce – se obţine din boabele deschise la culoare şi se foloseşte pentru prepararea sosurilor şi pentru salate.
►Muştarul “de masă” – se obţine din amestec de boabe de toate culorile. Se foloseşte pentru cârnaţi, grătar de vită şi de porc, frigărui.
►Muştarul iute – se obţine din boabe maronii şi negre. Cu gust foarte puternic, acest tip de condiment se foloseşte la mici şi la vânat.
►Muştarul Dijon – se obţine din boabe de muştar verde, amestecate cu must proaspăt. Se foloseşte pentru mâncarea preparată la cuptor – cartofi, porc.
►Muştar Colman – se obţine din boabe roşii şi este foarte iute. Se foloseşte la prepara-
rea mâncărurilor indiene, mexicane şi arăbeşti.
►Muştarul Rotisseur – se obţine din amestec de boabe, măcinat mare. Se foloseşte pentru sosuri şi ca mirodenie pentru friptură.
►Muştarul Bavarez – se obţine din boabe de muştar maro afumat în zahăr. Cu gust dulceag de caramel, acest tip de condiment este ideal pentru cârnaţii uscaţi, pentru micii de vită şi pentru tradiţionalii “trandafiri”.

Vezi şi cum faci muștar de casă fără conservanți!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton