Cui nu-i plac pastele? Fie că le preparăm după rețete clasice sau le reinventăm ori de câte ori le gătim, preparatele pe bază de paste sunt gustoase, hrănitoare și mulțumesc întreaga familie. Marele lor avantaj este că se gătesc foarte rapid și pot fi amestecate cu orice fel de legume, cărnuri sau brânzeturi.
Pentru că niciodată nu sunt destul de multe rețete cu acest produs, vă propunem câteva variante fabuloase de sosuri, numai bune de savurat cu tipul preferat de paste.
Le spunem ”fabuloase” pentru că așa le-a numit Chef Florin Dumitrescu, cel care testat și recomandat acest sosuri. Din câteva ingrediente simple, oricine poate face acasă paste memorabile și incredibil de gustoase.
Mai jos, vă prezentăm trei variante de sosuri – cu verdeață (pesto), cu roșii și cu un aromatizat. Toate sosurile se vor asezona cu sare și piper în funcție de gust.
Sosul pesto pentru paste
Ingrediente:
- 150 g spanac
- 50 g rucola
- 3 legături de pătrunjel
- 80 g nuci
- 3 căței usturoi
- 80 g parmezan
- 100 ml ulei măsline
Mod de preparare:
Frunzele verdețurilor se spală bine, se curăță usturoiul, iar pentru un gust mai intens se prăjesc nucile în cuptor la 160°C timp de 6 minute. Imediat ce aveți toate ingredientele pregătite, puneți-le în blender și mărunțiți-le până obțineți un sos pesto omogen și cremos.
Citeşte şi: Lapte de pasăre preparat după rețeta lui Chef Florin Dumitrescu. „O abordare un pic diferită!”
Sos de roșii pentru paste
Ingrediente:
- 6 roșii de mărime medie
- 50 g busuioc
- 80 ml ulei măsline
- 3 căței usturoi
Mod de preparare:
Spălați bine roșiile și tăiați-le în patru. Așezați roșiile pe o tavă, cu usturoiul curățat și zdrobit. Stropiți cu ulei de măsline totul, adăugați busuiocul, sare și piper, după care puneți tava în cuptor. Imediat ce roșiile sunt gata, se zdrobesc cu o furculiță și în caz de nevoie, mai puteți adăuga ulei de măsline pentru omogenizare.
Paste cu vodcă – rețeta lui Gigi Hadid
Paste cu sos de parmezan si usturoi
Paste primavera ultra rapide la capac
Unt aromat pentru paste
Ingrediente:
- 200 g unt
- 3 căței usturoi
- 2 legături pătrunjel
- 20 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Într-un blender puneți usturoiul curățat, pătrunjelul spălat împreună cu untul topit și uleiul de măsline. Sosul este gata când obțineți o pastă omogenă.
Poftă bună!
Foto – 123rf.com / Facebook
Ultima modificare noiembrie 21, 2022 5:52 pm