Cui nu-i plac pastele? Fie că le preparăm după rețete clasice sau le reinventăm ori de câte ori le gătim, preparatele pe bază de paste sunt gustoase, hrănitoare și mulțumesc întreaga familie. Marele lor avantaj este că se gătesc foarte rapid și pot fi amestecate cu orice fel de legume, cărnuri sau brânzeturi.
Pentru că niciodată nu sunt destul de multe rețete cu acest produs, vă propunem câteva variante fabuloase de sosuri, numai bune de savurat cu tipul preferat de paste.
Le spunem “fabuloase” pentru că așa le-a numit Chef Florin Dumitrescu, cel care testat și recomandat acest sosuri. Din câteva ingrediente simple, oricine poate face acasă paste memorabile și incredibil de gustoase.
Mai jos, vă prezentăm trei variante de sosuri – cu verdeață (pesto), cu roșii și cu un aromatizat. Toate sosurile se vor asezona cu sare și piper în funcție de gust.
Frunzele verdețurilor se spală bine, se curăță usturoiul, iar pentru un gust mai intens se prăjesc nucile în cuptor la 160°C timp de 6 minute. Imediat ce aveți toate ingredientele pregătite, puneți-le în blender și mărunțiți-le până obțineți un sos pesto omogen și cremos.
Spălați bine roșiile și tăiați-le în patru. Așezați roșiile pe o tavă, cu usturoiul curățat și zdrobit. Stropiți cu ulei de măsline totul, adăugați busuiocul, sare și piper, după care puneți tava în cuptor. Imediat ce roșiile sunt gata, se zdrobesc cu o furculiță și în caz de nevoie, mai puteți adăuga ulei de măsline pentru omogenizare.
Într-un blender puneți usturoiul curățat, pătrunjelul spălat împreună cu untul topit și uleiul de măsline. Sosul este gata când obțineți o pastă omogenă.