Piureul de cartofi poate părea o garnitură de legume simplă şi plictisitoare, dar, cu adaosurile corecte, poate deveni un fel de mâncare interesant, care te ajută să slăbeşti. Vezi 3 reţete de piure inedite şi dietetice.
Piure de cartofi cu usturoi prăjit şi iaurt
Tot ce trebuie să faci ca să obţii un piure dietetic, care te ajută să slăbeşti şi care are o aromă desăvârşită este să faci câteva modificări la reţeta clasică.
În loc de unt şi lapte, foloseşte câteva linguri de iaurt grecesc sau iaurt degresat.
Adaugă la cartofii zdrobiţi cu iaurt 2 sau 3 căţei de usturoi tocaţi sau daţi prin presa de mujdei şi căliţi într-un strop de ulei de măsline.
Amestecă bine şi serveşte cu verdeaţă deasupra.
Sursa foto piure cu iaurt: Shutterstock
Piure cu păstârnac şi ceapă caramelizată
Dacă vrei să obţii un piure de cartofi cu mai puţine calorii şi o aromă delicioasă de rădăcinoase, înlocuieşte jumătate din cantitatea de cartofi cu păstârnac fiert. Adaugă doar un strop de lapte sau smântână slabă pentru a lega piureul şi presară un vârf de cuţit de nucşoară în compoziţie.
Pentru mai mult gust, prăjeşte puţină ceapă într-un strop de ulei de măsline sau unt şi presară deasupra, la servire.
Sursa foto piure cu ceapă caramelizată: Shutterstock
Piure cu cartofi dulci, spanac şi brânză de capră
Poate cel mai rafinat şi sofisticat din cele trei feluri de piure de cartofi, acesta nu necesită neapărat ingrediente scumpe. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o jumătate de cartof dulce, 200 grame de frunze de spanac şi 100 grame brânză de capră la cartofii albi pentru piure, să amesteci totul cu puţin lapte sau iaurt degresat şi să pasezi bine.
Sursa foto piure cartofi dulci spanac: Shutterstock