Pregătește câteva platouri cu aperitive rapide fără foc, dacă ai musafiri în cele mai fierbinți zile de vară. Nu trebuie să încingi cuptorul pentru a pregăti gustări delicioase! Îți trebuie doar imaginație! Iar noi te ajutăm cu 10 idei de aperitive rapide excelente!
Câteva aperitive rapide reci și gustoase, cu brânzeturi și legume proaspete, cu mezeluri fine sau preparate din pește vor face deliciul musafirilor. Le poți pregăti și pentru o cină în familie, când este prea cald și nu vrei să deschizi aragazul.
Trebuie doar să cumperi brânzeturi cremoase sau afumate, mezeluri de bună calitate, câteva legume și fructe proaspete și savuroase. În câteva minute, aperitivele fără foc vor fi gata de gustat!
Brânza dulce, telemeaua sau brânzeturile cremoase merg de minune pentru aperitive rapide fără foc. Brânzeturile pot avea tot felul de arome și pot fi combinate cu tot felul de mezeluri și legume crude.
Crema de brânză se amestecă cu puțin piper, lămâie și mărar, după gust.
Se pune câte o linguriță cu vârf de cremă de brânză pe o felie subțire de jambon, se rulează și se prinde cu o scobitoare.
2. Cornete din salam cu cremă de brânză
Ingrediente:
Salam crud-uscat feliat subțire
O cutie de brânză dulce
O lingură de unt
Piper alb
Un ardei gras roșu tăiat cubulețe mici
Mod de preparare:
Brânza dulce se amestecă bine cu o lingură de unt, se adaugă puțin piper (opțional) și cubulețele de ardei gras.
Feliile de ardei gras se modelează sub forma unor mici cornete de înghețată și se prind cu scobitori. Se umplu cornetele de salam cu brânza cremoasă și se țin la frigider până când se servesc.
3. Broșete cu ardei, măsline și cașcaval afumat
Ingrediente:
Cașcaval afumat tăiat cubulețe
Ardei gras roșu tăiat cubulețe
Măsline verzi sau negre
Scobitori lungi sau frigărui din lemn
Mod de preparare
Taie cașcavalul și ardeiul gras cubulețe potrivite pentru o gustare. Apoi montează cubulețe de cașcavaș afumat, măsline și ardei gras pe scobitori. Aceste aperitive rapide fără foc sunt delicioase și se prepară în 5 minute.
4. Bărcuțe din ardei cu brânză de burduf
Ingrediente:
150 gr brânză de burduf
100 gr de unt
Mărar
2 linguri de smântână
5 ardei grași roșii sau portocalii
Măsline verzi
Pătrunjel
Mod de preparare
Ardeii se spală, se taie în 3 părți egale pentru a obține forme asemănătoare unor bărcuțe și se curăță bine de semințe.
Brânza de burduf se amestecă bine cu unt și mărar și se adaugă smântână, dacă este crema de brânză prea sărată sau prea tare.
Apoi se umplu bărcuțele de ardei cu crema de brânză și se ornează cu măsline verzi și pătrunjel.
3 aperitive rapide din legume
Folosește legumele verii să pregătești aperitive rapide foarte gustoase și îndrăgite de copii. Servite cu sosuri din iaurt sau brânză topită constituie o gustare savuroasă.
5. Broșete cu legume crocante
Ingrediente:
Castraveți
Morcovi
Ardei gras
Roșii cherry
Iaurt grecesc
Lămâie
Scobitori sau frigărui din lemn
Mod de preparare
Castraveții se spală bine și se curăță de coajă, dacă este prea amară. Apoi se taie rondele.
Morcovii se spală și se curăță bine cu un burete și se taie rondele.
Ardeiul gras se spală, se curăță de semințe și se taie în cubulețe potrivite.
Roșiile cherry se spală.
Toate legumele se înfig pe scobitori sau frigărui din lemn. Se servesc alături de un sos din iaurt grecesc și lămâie la care se poate adăuga mărar sau oregano.
6. Broșete cu salam și ceapă roșie
Ingrediente:
Salam crud uscat de bună calitate
2 cepe roșii mici
1 ardei gras roșu
Cașcaval afumat
Scobitori sau frigărui din lemn
Mod de preparare
Salamul se taie felii subțiri, fiecare felie se împăturește în 4 și se înfige la baza scobitorii.
Ceapa roșie se spală, se curăță de coajă, se taie pe jumătate și se desface felii.
Ardeiul gras se spală, se curăță de cotor și se taie cubulețe.
Cașcavalul afumat se taie cubulețe potrivite.
Legumele și cașcavalul se montează pe scobitori alături de feliile de salam.
7. Bulete de cașcaval cu roșii cherry
Ingrediente:
Bulete de cașcaval din comerț
1 ceapă roșie mică
Frunze de busuioc proaspete
Roșii cherry
Scobitori din lemn
Mod de preparare
Roșiile cherry se spală și se taie în jumătăți. Ceapa roșie se spală, se curăță de coajă și se taie pe jumătate. Feliile de ceapă se desfac una câte una.
Pe scobitori se montează mai întâi o jumătate de roșie, o frunză de busuioc, o buletă de cașcaval, o foaie de ceapă roșie și apoi cealaltă jumătate de roșie.
3 Aperitive rapide din pește și icre
Vara, când vrei să pregătești aperitive rapide fără foc, peștele din conservă și salatele de icre din comerț te ajută să faci un platou apetisant în câteva minute.
8. Gustare cu biscuiți și icre
Ingrediente:
Biscuiți sărați și crocanți
Icre după gust
Măsline negre
Mod de preparare
Măslinele se taie jumătăți. Pe fiecare biscuite se pune un vârf de linguriță de icre și se ornează cu jumătăți de icre.
Cumpără biscuiți sărați și crocanți, care se topesc în gură. Aceștia sunt cei mai buni în combinație cu salata de icre.
9. Pastă de ton și castraveți murați
Ingrediente:
2 conserve de ton
Maioneză/ iaurt grecesc
Lămâie
Piper
Castraveciori murați și crocanți
O baghetă proaspătă
Mod de preparare
Tonul din conservă se scurge de suc, se pasează și se amestecă bine cu maioneză, lămâie și piper. În loc de maioneză se poate folosi iaurt grecesc, dar se renunță la lămâie.
Bacheta se taie rondele subțiri care se acoperă cu un strat generos de pastă de ton și se decorează cu rondele de castraveciori murați.
10. Aperitiv cu avocado și pește afumat
Ingrediente
Un avocado aproape copt
File de pește afumat
Ulei de măsline
Lămâie
O baghetă proaspătă
Mod de preparare
Peștele afumat se curăță de oase, dacă este cazul, și se zdrobește ușor cu furculița și un strop de ulei de măsline pentru a obține o pastă ușor de întins de pâine.
Avocado se curăță de coajă și se taie în felii subțiri.
Se întinde pasta de pește afumat pe rondele de pâine și deasupra se pun 2 – 3 felii subțiri de avocado. Se stropește cu ulei de măsline și lămâie.