Cele mai comune mituri despre nutriție, demontate

.
Este important să mănânci sănătos, dar specialiștii în nutriție recomandă să nu crezi chiar tot ce auzi despre anumite produse. Am demontat pentru tine cele mai comune mituri despre alimentație.

Mit: varza cale este cea mai sănătoasă legumă cu frunze verzi!

Fasl! Cercetătorii de la Universitatea William Patterson au efectuat un top 17 al fructelor și legumelor după densitatea lor nutrițională, în funcție de capacitatea de a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Aceștia au constatat că toate legumele cu frunze verzi se situează pe locul 16, după ardeii grași. Spanacul și salata verde sunt, chiar, mai consistente decât varza kale.

Mit: sucurile dietetice îți mențin silueta!

Fals! Îndulcitorii din sucurile dietetice te fac să poftești la tot felul de alimente nesănătoase în timpul zilei, spun cercetătorii. Numeroase studii au arătat că șobolanii hrăniți cu îndulcitori artificiali mâncau mai multe calorii, iar oamenii care beau doar trei sucuri dietetice pe săptămână au un risc cu 40% mai mare de a deveni obezi. Renunță la aceste băuturi carbogazoase și înlocuiește-le cu apă cu lămâie sau castravete.

Mit: iaurtul este bun pentru flora digestivă!

Fals! Sunt, într-adevăr, anumite iaurturi care conțin bacterii sănătoase și au trecut pe etichetă „culturi lactice active”. Dar cele mai multe iaurturi sunt atât de bogate în zaharuri, încât nu fac decât să hrănească bacteriile nesănătoase. Cel mai bine este să eviți iaurturile cu fructe sau care conțin îndulcitori.

Mit: ciocolata neagră îți face bine!

Fals! Nu este suficient să mănânci ciocolată neagră, pentru a profita de beneficiile din cacao! Studiile au arătat că polifenolii – nutrienții din plantele închise la culoare – au proprietăți miraculoase, reușind să scadă tensiunea și să ardă mai repede grăsimile. Totuși, ciocolata procesată nu îți oferă aceste substanțe sănătoase. Trebuie să cumperi un produs care are 70% cacao, dacă vrei să fie eficient.

Mit: untul de arahide este sănătos!

Fals! Untul de arahide natural este, îndr-adevăr, un produs sănătos, pentru că este plin de grăsimi monosaturate, care te ajută să slăbești. Pe eticheta unui borcan cu unt de arahide ar trebui să scrie doar alune, însă cele din magazine sunt pline de alte produse nesănătoase. Citește cu atenție eticheta și cumpără doar produse bune pentru tine.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton