„MASH”, „Friends”, „Familia Bundy” sau „Seinfeld” au asigurat o bună bucată de vreme porţia necesară de umor. Ca să nu uiţi să mai râzi, în locul lor îţi recomandăm…
…cinci seriale de comedie care îţi propun umor sănătos şi inteligent.
1. La birou/ The office
Gaşca specială, atipic de ciudată, răutăcioasă şi adesea penibilă în prostie ei cronică defineşte cel mai spiritual colectiv de angajaţi pe care oricine şi-ar dori să îl întâlnească la serviciu.
Deşi varianta britanică, produsă de Ricky Gervais şi Stephen Merchant, apare pe televizor încă din 2001, varianta americană, regizată de aceiaşi umorişti de neegalat, aduce sitcomul pe treptele glorioase ale umorului britanic.
Prezenţa de spirit a lui Steve Carell, acelaşi monoton angajat Rainn Wilson, asistentul linguşitor Rainn Wilson care apre în ambele variante, şi toţi ceilalţi ciudaţi care întruchipează tipologiile angajaţilor parcă tunaţi şi adunaţi, asigură distribuţia extraordinară a acestui sitcom copios. De altfel, în pielea şefului nesuferit care se crede amuzant, Steve Carell câştigă un Glob de Aur cu interpretarea sa convingătoarea.
„The office” a fost şi rămâne un sitcom de referinţă printre producţiile de gen, fiind cu certitudine o capodoperă şlefuită a umorului britanic. Varianta britanică primeşte nu mai puţin de 7 Globuri de Aur.
Regizorul american cu nume italienesc îşi câştigă renumele cu unul dintre cele mai bune sitcomuri americane din ultimii ani. Iar Tina Fey, Alec Baldwin şi comediantul Tracy Morgan dau dovadă de un umor molipsitor care te ţine numai într-un rânjet toate cele 30 de minute.
Un scenariu sclipitor de realist, realizat de Liz Lemon, în care sunt ironizate stereotipurile hollywood-iene, cu un comic de situaţia foarte bine gândit şi apariţii episodice ale celor mai fermecători actori – Matthew Broderick, Salma Hayek, Steve Martin, Nathan Lane sau Steve Buscemi – pe care este întotdeauna o plăcere să îi vezi.
Odată ce l-ai văzut pe Alec Baldwin, parcă şi crizele de isterie ale şefului devin amuzante…
3. Bine dotat /Hung
Cine şi-ar fi suspectat profesorul de sport de prostituţie şi ce copii ar accepta să doarmă în cort în faţa casei după ce casa le ia foc?
„Hung” nu este doar un serial despre clientela din fiecare seară a unui antrenor de baschet ratat, ci este vorba despre viaţă, greutăţi, dezamăgiri şi împrejurări stânjenitoare prin care oricine poate trece… sau aproape oricine.
Un serial despre care se poate spune că Thomas Jane face unul dintre rolurile importante ale carierei sale, iar despre Jane Adams că face un rol genial.
4. Doi bărbaţi şi jumătate/ „Two and a half men”
Ce ar fi fost „Two and a half men” fără Charlie Sheen? Difuzat din 2003, serialul a devenit unul dintre cele mai urmărite programe TV din toate timpurile şi, chiar şi după 6 serii, porţia de râs nu s-a epuizat.
Un Charlie Sheen fenomenal, un frate divorţat şi cu sex -appeal în persoana lui Jon Cryer şi nepotul Angus T. Jones care, de cele mai multe ori, se poate condidera singura persoană matură din casă.
5. Figuranţi/ Extras
Regizat de controversatul umorist britanic Ricky Gervais şi ajutat de Stephen Merchant, serialul a fost sarea, piperul şi umorul telespectatorilor din 2005 până în 2007.
Andy Millman, un actor aspirant si înverşunat, îşi abandonează slujba de zi cu zi pentru a deveni celebru în lumea filmelor, cu diferenţa că în serial nu va obţine niciodată un rol principal. În schimb, eroul nostru şi partenera lui, Maggie Jacobs (Ashley Jensen) ajung mereu protagonişti în cele mai penibile situaţii.
De-a lungul celor trei sezoane, pe platourile de filmare s-au perindat actori celebri ai Hoolzwood-ului, precum Ben Stiller, Kate Winslet, Samuel L Jackson sau Orlando Bloom care s-au intrepretat pe ei înşişi.
Serialul a fost difuzat pe micile ecrane de posturile BBC şi HBO, iar în 2008, producţia a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun serial TV de comedie.
Vezi ce alte seriale noi poţi urmări la televizor.