Fiecare om strănută, fie că este din cauza unei gripe, fie că ceva l-a gâdilat, iar alţii strănută din cauza luminii puternice. Vezi ce spune despre tine felul în care strănuţi.
Strănuţi ca tunetul sau ca un şoricel?
Oamenii strănută diferit, contracţia muşchilor gâtului şi corzile vocale sunt diferite, de aceea sunetele care ies pe gură sunt diferite.
De la tunetul îndepărtat, la chiţăieli, ceva care seamănă cu o tuse seacă, sau un sunet care te face să crezi că bietul om a făcut implozie şi urechile I s-au închis când a tras aer pe nas.
Fiecare strănutăm diferit, aşa cum fiecare om râde în felul său caracteristic.
Strănutul dezvăluie trăsături de personalitate
Cercetătorii americani au căzut de acord că strănutul se asemănă cu râsul, că strănutăm la fel când suntem tineri şi atunci când suntem bătrâni, deoarece odată format, sunetul iese la fel toată viaţa.
În plus, felul în care strănuţi poate oferi celorlalţi detalii despre personalitatea ta.
O persoană expansivă şi veselă va avea, cel mai probabil, un strănut foarte puternic, cu sunetul tare, asemănător unei explozii.
Persoanele timide încearcă să ascundă strănutul şi de aceea auzim uneori chiţăituri, pufnituri şi sunete înfundate.
Strănutul seamănă mult cu alte sunete corporale pe care le controlăm doar parţial, cum ar fi sughiţul, tusea şi râgâitul.
Unele persoane strănută în reprize, câte trei sau mai multe strănuturi odată, în timp ce alţii au nevoie doar de un strănut puternic pentru a elimina senzaţia neplăcută asociată aestei reacţii.
Forma nasului contează
Dacă ai imrpesia că îţi poţi modifica strănutul, ei bine află că şi forma anatomică a nasului contează în proces.
Interesant este că oamenii de ştiinţă găsesc o paralelă între strănut şi orgasm, în sensul eliberator al cuvântului.
Când te abţii dins trănut, este ca şi cum ai încerca sa-ţi ţii respiraţia, iar explozia este inevitabilă şi extrem de plăcută.
Sursa foto: Shutterstock