Superstiţiile şi obiceiurile de Anul Nou sunt multe şi diferă de la o zonă geografică la alta. Vezi ce să mănânci de Revelion ca să ai un An Nou norocos.
Mănâncă peşte de Revelion, ca să ai un an uşor
Se spune că dacă vrei să treci peste necazuri iute ca peştele şi să aluneci uşor prin viaţă, trebuie să mănânci peşte în noaptea dintre ani.
Nu contează dacă este peşte gras sau slab, cu solzi sau fără, deşi se spune că solzii reprezintă banii gospodăriei şi bunăstarea familiei.
Verdeţuri pentru bunăstare
Dacă peştele este recomandat pentru a trece peste greutăţi, verdeţurile şi legumele de culoare verde trebuie mâncate de Revelion dacă vrei să ai bani mulţi în Anul Nou.
Ceapă verde, spanac sau fasole păstăi şi sparanghel, toate legumele verzi îţi aduc noroc şi bunăstare financiară.
În funcţie de zoan ţării, plăcinta cu răvaş poate fi cu brânză sau cu mere, dulce sau sărată şi mare sau sub formă de plăcinţele individuale de tip finger food sau fortune cookie.
La noi, obiceiul străvechi spune că în fiecare gospodărie, capul familiei venea la facerea plăcintei şi aducea un ban de argint, pe care îl ascundea când nevasta nu era atentă. Cine găsea banul în plăcintă avea noroc tot anul, era sănătos şi dacă era fată nemăritată, îşi găsea ursitul în Anul Nou.