„Glossing este o tehnică rapidă de reîmprospătare a culorii pe lungimi și pe vârfuri“, spune Antoaneta Stoican, stilist Wella România. Glossingul se realizează atunci când culoarea s-a mătuit sau când și-a pierdut din intensitate și prospețime.
De ce părul capătă un aspect tern?
De regulă, părul capătă un aspect tern atunci când treci de la o culoare deschisă, eventual după o decolorare, la una mai naturală (când dorești să revii la culoarea inițială) sau când vrei o culoare arămie de la una blondă, iar părul își pierde repede din pigmenți. Și mai există o cauză extrem de importantă: nu se neutralizează procesul chimic de vopsire – care presupune eliminarea tututor reziduurilor chimici și resigilarea suprafeței firului de păr. Astfel, cuticula rămâne deschisă, iar pigmenții de culoare ies foarte repede și se pierde nuanța. În plus, faptul că mai rămân reziduuri pe păr înseamnă că poate avea loc o oxidare lentă în timp pe păr, adică culoarea inițială poate devia în mod dramatic.
Cum se realizează tehnica glossing?
Se creează un amestec special de culori (împreună cu o emulsie extrem de redusă ca și putere), potrivit culorii estompate/dorite. Aceasta se aplică pe părul spălat și zvântat, se lasă să acționeze timp de 5-10 minute, după care doar se clătește. Ulterior, nu mai este nevoie de nici un tratament suplimentar, deoarece în amestec se adaugă, într-o anumită proporție, și un tratament pentru părul vopsit, pentru o mai bună pigmentare“, adaugă specialista Wella.