Visul american. Aura Imbăruş, profesor la Los Angeles

.

Aura Imbăruş a dat bunăstarea românească pentru promisiunile americane, pe care le-a transformat în lucruri palpabile.
Mulţi pleacă peste hotare în căutarea unei vieţi mai bune. În 1997, când a câştigat un bilet numai „dus” la Loteria Vizelor cu destinaţia SUA, binele, în accepţiunea Aurei Imbăruş, însemna ceva mai mult decât cariera de profesor la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, mai mult decât studiile de masterat şi pregătirea unui doctorat, mai mult decât o carieră în marketingul media. A pus la bătaie totul şi a câştigat.

Gena fericirii. Acum e profesor la Los Angeles şi predă la liceu filosofie, literatură americană şi ştiinţe umaniste, iar la colegiu predă Advanced Critical Thinking şi Creative Writing. Pe lângă cariera din
învăţământ, Aura e o scriitoare apreciată – primul ei volum, „Out of the Transylvania Night”, s-a bucurat de succes (a fost luat în considerare pentru a fi nominalizat la Premiile Pulitzer), aşa că intenţionează să scoată şi alte cărţi – una cu profil motivaţional şi alta de dating – şi vrea să găsească un producător care să-i ecranizeze romanul; de asemenea, Aura Imbăruş ţine conferinţe în calitate de speaker motivaţional şi vrea să realizeze o serie de interviuri cu cei mai cunoscuţi life coaches şi psihologi pe plan internaţional, pe care să le includă sub umbrela „The Gene of Happiness”.
Dacă ar fi s-o caracterizez pe Aura, aş spune din prima că e o persoană cu picioarele pe pământ. Parcursul ei de la început pe tărâm american pare des-prins din filme; nu are nici cea mai mică intenţie să-şi romanţeze povestea. Şi-a calculat aproape matematic reuşita, iar ecuaţia ei nu avea decât un rezultat – cu plus. Odată ajunsă Los Angeles, a trebuit să se descurce singură din prima clipă. N-a ezitat să se angajeze la un hotel, pe un post modest, pentru că toate diplomele ei nu-i ţineau de foame şi nici nu-i plăteau chiria. „Nu ai pe nimeni să-ţi dea măcar un pahar cu apă, nicio ofertă de serviciu, doar 400 de dolari în bancă. Din fericire, nu am plecat cu ideea că, odată ce ajung pe plaiurile americane, joburile o să-mi fie servite pe tavă. Am venit cu aşteptări modeste, dar cu o dorinţă nestăvilită de a răzbi”, povesteşte Aura Şi a răzbit. A muncit şi a învăţat. Şi-a echivalat studiile din România şi a mai urmat şi cursuri la UCLA şi California State University. „Deşi studiile mi-au fost recunoscute fără nicio problemă, aveam nevoie de tot felul de alte ore de pedagogie americană, psihologie şi metodologie, care să-ţi dea dreptul de predare în sistemul american.”
Aura locuieşte într-o zonă de vis, Palos Verdes Estates, pe malul oceanului, şi e mai fericită ca oricând. „Viaţa mea este un potpuriu de evenimente: predau, scriu, călătoresc, mă bucur de natură şi de oamenii din viaţa mea. Încerc să ajut şi să fiu mentor pentru cât mai multe persoane şi, în timp ce le cunosc pe ele, mă cunosc mai bine şi pe mine. Party-uri mondene, conferinţe, seminarii – toate se împletesc şi dau o aură Los Angeles-ului, locul în care nu te poţi plictisi niciodată.”

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale