Home > Carieră > Te tentează să înveți ceva nou? Află care sunt beneficiile!
Te tentează să înveți ceva nou? Află care sunt beneficiile!
.
Te tentează să înveți ceva nou? Află care sunt beneficiile!
Multe studii menționează că învățarea de noi abilități este o modalitate incredibilă de a-ți îmbunătăți viața. Dar cum funcționează asta mai exact? Îți punctăm cum câteva aspecte ale vieții tale pot fi îmbunătățite dramatic dacă pur și simplu îți permiți să încerci ceva diferit, nou și util!
Text: Mihaela Pascari
Beneficiul nr. 1: îți crești viteza cu care înveți
Deprinderea constantă de noi abilități te ajută să înveți lucruri mai rapid în timp. Prin stimularea neuronilor din creier, se formează mai multe căi neuronale, iar impulsurile electrice călătoresc mai repede pe măsură ce încerci să procesezi informații noi. Un prim pas în această direcție, menită a-ți spori viteza de învățare, poate fi urmarea unui curs dedicat pasionaților de domeniul IT, cum este proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Acesta are mai multe etape (consiliere, cursurile propriu-zise, coaching). În cadrul acestuia, ai ocazia să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real și să faci schimb de experiență cu ceilalți cursanți. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îți va oferi suportul necesar pentru a-ți găsi job.
ai domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București
ai o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
ești angajat, cu contract de muncă, PFA sau ÎI
ai absolvit cel puțin 8 clase
dispui de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) – cursurile au loc doar online
ai în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen
ai în posesie difuzor/căști și microfon pentru a participa la discuții
ești un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat) deții competențe digitale de bază
Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:
PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020
Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID
proiect: POCU/726/6/12/135988
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Beneficiul nr. 2: Blochezi în calendar timp pentru tine
Să înveți ceva nou ar putea fi scuza de care ai nevoie pentru a obține ceva timp personal. Timp departe de muncă sau familie. O întâlnire cu tine însuți. S-ar putea să te mențină sănătos emoțional. Poți începe cu cel puțin 30 de minute pe zi și poți explora ce-ți place concret să faci pentru ca ulterior să aloci și mai mult timp respectivei pasiuni. Astfel, nu înseamnă că trebuie să o faci mereu singur, poți implica oameni din jurul tău cu aceleași interese.
Beneficiul nr. 3: Rămâi în cursa celor mai doriți candidați
Dezvoltarea profesională te ajută să rămâi atractiv pentru angajatori chiar și atunci când noi absolvenți se alătură domeniului. E important să fii la curent cu schimbările tehnologice, altfel riști ca în timp să nu mai fii luat în calcul pentru promovări. Reține că piața muncii este în continuă schimbare, economia continuă să evolueze, iar progresele tehnologice se resimt în toate sectoarele economiei. Îți va fi greu să-ți atingi obiectivele de carieră fără a continua să înveți și să-ți exersezi mușchii profesionali. Nu vei putea rămâne printre primii fără a învăța ceva ce ei nu au făcut încă.
Beneficiul nr. 4: Scapi de plictiseală în viața personală
Învățarea de lucruri noi îți menține nivelul curiozității ridicat, astfel încât să nu te plictisești la fel de ușor cum o fac cei care stagnează din evoluție. Viata ta personală și profesională poate părea extrem de monotonă când faci aceleași lucruri din nou și din nou. Însă învățarea unei noi abilități întrerupe acest ciclu de monotonie și alungă plictiseala din jurul tău.
Beneficiul nr. 5: Devii mai puțin reticent la schimbare
Când înveți ceva nou, mintea și percepțiile tale se schimbă, iar asta face mai ușoară adaptarea la schimbările inevitabile pe care viața tinde întotdeauna să le aducă cu sine. Adaptarea la schimbare este o abilitate în sine și, cu cât experiența ta de viață este mai variată, cu atât îți va fi mai facil să fii mai flexibil în fața transformărilor de orice fel.