Citește în Unica de octombrie poveștile a patru femei curajoase și întreprinzătoare, care s-au reorientat profesional, fără frici sau regrete.
Toate protagonistele acestui articol au părăsit joburi stabile pentru a-și pune pe picioare propriile afaceri în domenii total diferite față de ceea ce făcuseră înainte. Îi au avut succes. Fiecare dintre ele spune că limitele ni le impunem noi înșine și nu există vârstă sau alt prag dincolo de care nu mai putem deveni propriii noștri stăpâni. Au riscat, într-adevăr, dar au câștigat.
Mariana Vlad, de la sales management la Happy Friday – mic dejun corporatist
„Pe 31 martie am lăsat job-ul de sales manager într-o regie de publicitate online pentru a mă dedica complet proiectul meu, Happy Friday. Conceptul Happy Friday este despre momentele petrecute împreună cu colegii la birou, bucurându-te de un desert delicios la cafea. Ideea este de a aduce la birou, în fiecare săptămână, conform unei planificări, dulciuri și bunătăți sărate, potrivite pentru un mic dejun împreună cu colegii.“
Gilda a lucrat în domenii diverse până să-și deschidă afacerea actuală, un site de producție și comercializare de haine „cool” XXL, girotondo.ro. „Să treci de la un colos internațional, pentru care lucrează mii de oameni, la o echipă de cinci fete, într-o industrie relativ nouă, cea a e-commerce-ului, ei bine da!, a fost o provocare. Nu stiu dacă sunt bariere, dar frici în mod clar. Oricât de entuziasmat ai fi de o idee și oricât de încrezător, îți iei un moment și te întrebi: dacă nu o să am cu ce să plătesc școala copilului? Eu am avut noroc de soțul meu, care m-a susținut în permanență, și de colegele de serviciu, care mi-au acordat un mare capital de încredere.“
Anca Alungulesei, de la consultanță în management la nutriația raw-vegan
Am trecut prin diverse domenii de activitate. Practic, toate acestea au contribuit la ceea ce sunt astăzi. Am lucrat opt ani în învățământ și apoi am trecut în mediul privat, în diverse medii de afaceri: vânzări online, am ajutat la înființarea unei clinici de wellness cu terapii integrative, timp în care am administrat și o companie de transport marfă și o casă de expediții. Când am realizat faptul că transporturile nu sunt tocmai ceea ce-mi place să fac, m-am angajat la o multinațională spaniolă. Am fost director general la această companie, timp de patru ani. Apoi am pus pe picioare RawCoco, prima cofetărie-ceainarie raw-vegan din România. Am schimbat macazul 100%, însădoar la nivel faptic. În realitate, mereu am fost pasionată de căutarea stării de bine și de conservarea trupului și a spiritului.
Dana Pandele, de la Direcția Finanțelor la industria de entertainment
Dana a renunțat la statutul de funcționar de stat și a trecut în industria evenimentelor muzicale. A înființat, alături de fostul ei soț, o companie de organizare de spectacole. „Am început organizând spectacole cu artiști români, dupăcâțiva ani am riscat contractând un artist internațional și tot așa, etapă după etapă, am ajuns unde sunt azi. Îmi este greu să-mi laud afacerea singură, dar sper că vreau Bilet.ro este un brand cunoscut și serios pe piața spectacolelor din România. Viața de femeie antreprenor îți conferă încredere în tine, putere, experiență de viață și în relațiile cu oamenii, libertate în luarea deciziilor și libertate financiară. Acumulând toate astea, poți face mult mai multe.“
Citește pe larg poveștile celor patru antreprenoare în Unica de octombrie, la chioșcurile de presă din 26 septembrie.