Poate că printre pasiunile tale nu se numără şi socializarea cu colegii – cu atât mai puţin cu şefii – dar nici nu îţi doreşti să fii văzută de toţi drept o sălbatică.
Gândeşte pozitiv şi propune-ţi să faci o impresie plăcută prin felul tău de a fi, aşa cum la serviciu poate puţini te cunosc. Indiferent de atmosfera din birou sau de divergenţele mai vechi, fii spirituală şi arată-te interesată să îi cunoşti mai bine, dar nu uita să râzi la glumele bune.
Cel mai probabil, o astfel de petrecere este singura şansă să îi cunoşti pe colegi şi şefi aşa cum sunt ei în realitate. Totuşi, ai grijă să nu sări calul cu glumele sau cu bârfa.
Păstrează tentaţiile sub observaţie
Oricât de formale ar fi, nu există petreceri fără băutură, iar în astfel de cadre este parcă intenţionat pusă acolo. Chiar dacă o petrecere presupune distracţie şi bună dispoziţie, ai grijă să nu întreci limita consumând prea multe cocktail-uri.
Nu este nici profesional, nici de bun gust să fii surprinsă bătând câmpii cu şefii.
Şi oricum, este riscant, pentru că s-ar putea să spui ceva, care de altfel merge mai mult pe canalul de bârfe. Prin urmare, rezumă-te la un pahar de şampanie sau dacă băutura nu te face să te simţi în largul tău, atunci încearcă să o eviţi.
Pleacă la momentul potrivit
Nu în ultimul rând, să ştii când să te ridici de la masă este de asemenea un aspect important.
Dacă te-ai lăsat dusă de valul discuţiilor interminabile sau dacă ai adormit pe un colţ de masă, nu forţa prezenţa ta acolo. Verifică pe invitaţie ora la care se încheie petrecerea ca să nu pleci ultima, dar nici înaintea tuturor.
Dacă starea de spirit nu mai percutează la ce se întâmplă în jur, uneori este bine să te retragi. Oricum, nu vrei să ajuţi la strângerea meselor. Iar la plecare, nu uita să mulţumeşti şefilor de invitaţie şi să îi feliciţi pentru cât de bine a ieşit petrecerea.