Petrecerile cu colegii nasc mai mereu bârfe şi comentarii negative, iar cele de Crăciun, chiar dacă oamenii devin mai buni, nu fac excepţie de la această regulă.
Nu e de mirare de ce e singura petrecere care te stresează. Şi totuşi, dacă nu ai găsit nicio scuză bună să lipseşti de la petrecere, iată mai jos câteva reguli pe care ar fi bine să le iei la un pahar cu şeful.
Nu întârzia
Prima regulă nu ar trebui să îţi fie străină, căci ocupă acelaşi loc şi la birou. Chiar dacă este o petrecere şi oamenii iau în calcul că invitaţii vor să vină aranjaţi şi dischisiţi, nu trage prea mult de timp.
Să fii punctuală este un gest care se apreciază nu doar în circumstanţe formale, iar şefii, deşi dau impresia că nu acordă importanţă, ţin cont de el şi îl reţin.
În plus, s-ar putea să fii taxată şi de colegi. Dacă este o petrecere cu programe speciale (tombole sau concursuri) aceştia vor fi nevoiţi să îţi suplinească prezenţa, ceea ce ar putea să nu fie prea comod pentru ei.
Nu toate petrecerile oficiale permit angajaţilor să vină însoţiţi, iar invitaţiile duble nu sunt doar gesturi amabile din partea şefilor.
Atunci când superiorii vor să îşi cunoască mai bine angajaţii, anturajul, rudele sau prietenii acestora pot fi suficient de concludente pentru a-şi face o impresie despre tine.
Aşadar, atunci când ţi se permite să mergi însoţită asigură-te că iei cu tine o persoană potrivită şi care se integrează uşor în astfel de cercuri.
Chiar dacă nici la birou nu ai o uniformă, iar şefii tăi par destul de nonconformişti, este bine totuşi să fii atentă la ce alegi din garderobă.
Evită să te faci remarcată cu topul cu paiete sau jeanşii tociţi, ci alege o toaletă discretă, simplă, dar rafinată.
Însă, dacă invitaţia menţionează de ţinuta obligatorie frumos ar fi să nu faci notă discordantă. Nu te jena să porţi o costumaţie haioasă, dacă este o petrecere tematică, altfel vei ieşi în evidenţă tocmai din motivul ăsta.
Citeşte alte sfaturi pentru o petrecere de Crăciun reuşită pe pagina următoare.