Home > Carieră > (P) Peste 300 de femei din Bucuresti si Ilfov au beneficiat de cursuri de calificare profesională gratuite in cadrul proiectului ”Trei generații pentru mâine”, cofinantat din fonduri europene
(P) Peste 300 de femei din Bucuresti si Ilfov au beneficiat de cursuri de calificare profesională gratuite in cadrul proiectului ”Trei generații pentru mâine”, cofinantat din fonduri europene
Proiectul ”Trei generații pentru mâine” – derulat de Brainstorming Consulting în parteneriat cu agenția Godmother și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 a ajuns la final.
Lansat în mai 2014, proiectul a avut o valoare totală de 2.166.633,58 de lei, din care 2.058.301,90 lei reprezintă fonduri nerambursabile și 108.331,68, cofinanțarea Brainstorming Consulting și Godmother.
”Trei generații pentru mâine” a vizat un grup ţintă format din 294 de femei din Bucureşti și Ilfov (tinere, tinere absolvente, femei între 25-45 ani, mame cu copii intre 5-10 ani, femei de peste 45 ani și pensionare cu drept de muncă) aflate în căutarea unui loc de muncă și interesate să iniţieze o activitate independentă sau să se califice/recalifice, pentru a-şi creşte şansele de ocupare.
Pentru acestea au fost puse la dispozitie cursuri gratuite de calificare precum și diferite activităţi de formare profesionala toate susținute de formatori autorizați.
Proiectul ”Trei generații pentru mâine” s-a dovedit a fi un real succes, depășind așteptările organizatorilor și formatorilor. Astfel, pe parcursul celor 18 luni de implementare, 301 femei din București și Ilfov, fără loc de muncă sau aflate la vârsta pensionării, au participat la cel puțin unul dintre cele 28 de cursuri de calificare sau formare profesionala, oferite gratuit în cadrul proiectului:
2 cursuri de educatori specializați (29 de absolvente);
7 cursuri de baby-sitting – 105 absolvente au primit diplomă de bonă autorizată;
3 cursuri de competențe antreprenoriale (47 de absolvente);
8 cursuri de competențe sociale și civice (146 de absolvente);
4 cursuri de competențe informatice (70 de absolvente);
4 cursuri subcontractate – decorator-floral, frizerie, manichiură-pedichiură (69 de absolvente).
La finalul cursurilor, toate cursantele au primit un certificat din partea Autorității Naționale pentru Calificări, Ministerului Muncii și Ministerului Educației.
De asemenea, 21 de absolvente ale cursurilor gratuite au beneficiat , pe bază de înscriere, de consultanță juridică și fiscală precum și de acoperirea taxelor de înființare ca persoane juridice (PFA; SRL, întreprindere familială sau individuală).
„Odată cu lansare acestui proiect am avut plăcuta surpriză de a cunoaște și mai ales de a descoperi femei de toate vârstele extrem de talentate, care însă nu au avut până acum curajul să ia atitudine și să facă o schimbare în ceea ce privește viața lor profesională și implicit și cea personală. Fie că vorbim de tinere sau de doamne aflate la vârsta pensionării, toate cursantele noastre au pornit în această călătorie, propusă de proiectul „Trei generații pentru mâine”, cu scopul de a deveni sau mai bine zis de a redeveni „Femeia pe care o admiră”. Suntem extrem de încântați că, alături de formatorii din acest proiect – adevărați specialiști, am reușit să le redăm cursantelor noastre speranța, motivația și mai ales încrederea în forțele proprii”, declară Cristina Coca, expertul activităților de instruire din cadrul proiectului.
Cele mai de succes povești ale participantelor la proiect au fost transpuse în 3 testimoniale video, care au fost promovate în mediul online, cu scopul de a încuraja și alte femei să participe la unul dintre cursurile oferite gratuit și astfel să se integreze sau reintegreze pe piața muncii.
Totodată, în perioada aprilie-august 2015 au fost desfășurate, pe site-ul Unica.ro, 5 sesiuni online (1/ lună), care au avut ca protagoniste 5 femei de succes: actrița Tily Niculae, artista Beatrice Iordan, psihologul Eugenia Behar, Sandra Ecobescu – directorul Fundației Calea Victoriei și Mihaela Schiopu – pictorița, psiho-terapeut și formator în cadrul proiectului.
Centrul IGLOO
Tot în cadrul proiectului, a fost deschis și un Centrul de Educație și Îngrijire unde femeile cu copiii între 5-10 ani, care au participat la cursurile de calificare, au putut beneficia gratuit de servicii de tip after-school. Lansat în luna februarie 2015, centrul IGLOO se află în aceeași clădire în care s-au ținut cursurile și a funcționat până la finalul proiectului.
În cele 11 luni de activitate, Centrul de Educație și Îngrijire IGLOO a fost prezent la o serie de evenimente printre care Târgul Educativ Rădăcinile Educației, Târgul Mama Biz – organizat de Work at Home Mums, Muscel cLoverFest – festival de muzică contemporană sau Roaba de Cultură. De asemenea, în colaborare cu Asociația Tottoro și Creative Arts centrul IGLOO a organizat o serie de evenimente speciale dedicate copiilor: Igloo Yard Sale, Igloo Toy Yard Sale sau Igloo Science Lab.