(P) Despre artă ca formă de terapie, despre curaj și determinare cu Mihaela Șchiopu, femeia pe care o admirăm!

.

antet1

Am avut recent ocazia să o cunoaștem și să stam de vorbă cu Mihaela Șchiopu – ultima invitată a seriei de întâlniri online ”Fii femeia pe care o admiri”, din cadrul proiectului ”Trei generații pentru mâine”.

Am descoperit în Mihaela un om special, pozitiv, ultra-activ, un artist deosebit de talentat și un psihoterapeut valoros.

CV-ul Mihaelei Șchiopu este impresionant: artist plastic, doctor in arhitectură, lector universitar, grafician, are nenumărate expoziții de pictură în țară și străinătate, inclusiv lucrări în colecția personală a Regelui Mihai, este autorul mai multor cărți și albume de artă. În același timp, Mihaela Șchiopu este pasionată și de suflet. Este psihoterapeut, inițiatorul activităților de art-terapie și terapie mutisenzorială, oferite copiilor cu cancer și părinților acestora la Spitalul Fundeni, susține tinerii seropozitivi să își urmeze visul de a deveni artiști, ține cursuri de design vestimentar și cursuri pentru bone, organizează ateliere creative pentru copii și adulți și expoziții caritabile pentru tineri talentați și copii cu cancer.

Am întrebat-o uimită, și pe bună dreptate, cum și când are timp să le facă pe toate?

Cu pasiune și implicare totală, calm și dăruire, ne-a mărturisit Mihaela, care ne-a povestit că, într-un fel, la un anumit nivel, toate activitățile în care este implicată au o legătură între ele. Ingredientele secrete sunt iubirea, încrederea și nu în ultimul rând comunicarea.

Atât copiii cu care lucrez, cât și părinții lor, au schimbat în sufletul meu multe: înteleg și apreciez altfel fiecare clipă lipsită de griji, ceva ce numim cu nonșalanță firescul vieții. La spital mergi ca la biserică: acolo dragostea și credința topesc toate granițele, chiar și cele între aici și dincolo, lucru atât de greu pentru noi, cei care de obicei avem nevoie să vedem cu ochii nostri pentru a spera. Cred că nimic nu ni se cuvine. Unii dintre noi se află în situații cumplite și totuși, cu cât le e mai greu, cu atât sunt mai buni, mai iubitori și mai răbdători. Este cu adevărat copleșitor să poți fi martorul luminii pe care o răspândesc în jur, ca pe cel mai normal lucru din lume”, spune Mihaela Șchiopu.

Pe lângă toate proiectele pe care le are în desfășurare, Mihaela colaborează ca formator și art-terapeut cu Brainstorming Consulting, în vederea formării de bone calificate.

Spune că a întalnit la cursurile specializate mame, femei foarte tinere care au vrut să o ia de la căpat, să schimbe ceva într-un moment de răscruce: acela când ai curajul de a fi ceea ce visai demult. A descoperit inimi talentate dar și haruri neștiute: femei care pictează incredibil, care dansează și știu să spună povești în chip vrăjit.

Mihaela Șchiopu a stat de vorbă cu cititoarele unica.ro și a povestit live în cadrul proiectului „Trei generaţii pentru mâine”, despre curajul de a face schimbări în viață, de a merge mai departe și de a-ți urma pasiunea.

Care sunt ingredientele speciale pentru reţeta succesului în cazul Mihaelei Șchiopu aflaţi din interviul acordat colegei noastre Ileana Ilie:

Sesiunile online “Fii femeia pe care o admiri” fac parte din proiectul “Trei generatii pentru maine” implementat de Brainstorming Consulting în parteneriat cu agenția de publicitate Godmother și cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul „Trei generaţii pentru mâine” îşi propune să sprijine femeile între 18 și 64 de ani din Bucureşti și Ilfov care sunt în căutarea unui loc de muncă, oferindu-le cursuri gratuite de bone și babysitter, decorator florar, competențe antreprenoriale, competențe sociale și civice și competențe informatice. De asemenea, mamele cu copii între 5-10 ani care participă la cursurile de specializare, beneficiază de servicii after-school gratuite pentru micuții lor, în cadrul centrului Igloo.

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton