Lista celor 50 de milionari fără studii superioare

.

Scriitori

Jack London a considerat că istoria familiei lui este mai interesantă decât lecţiile de la şcoală. Aşa că cel care avea să ajungă un renumit scriitor  a renunţat la şcoală pentru a scrie unele dintre cele mai frumoase poveşti precum „Chemarea străbunilor”, „Colţ alb” sau „Dragoste de viaţă”.

William Faulkner. Câştigător a două importante premii, Nobel şi Pulitzer, faimosul novelist s-a lăsat păgubaş cu şcoala, renunţând la două colegii, precum şi la Universitatea din Mississippi.

Doris Lessig. Laureată la rândul ei cu Premiul Nobel, romanciera britanică Doris Lessing a terminat cu şcoala la vârsta de 14 ani.

Divertisment

Simon Cowell. Judecătorul show-ului „American Idol” a fost atras de muzică încă din liceu, motiv pentru care a şi renunţat la colegiu. Cowell este director muzical, producător de televiziune şi antreprenor de succes.

William Hanna. Creatorul celor mai iubite desene animate din toate timpurile, Tom şi Jerry, William Hanna şi-a început cariera la începutul Marii Recesiuni, atunci când a renunţat şi la colegiu. Împreună cu Joseph Barbera, a dat naştere şi celebrului serial Familia Flinstone.

Quentin Tarantino. Regizorul de succes nu are decât nouă clase.

James Cameron. Producător, regizor şi scenarist, în cazul lui Cameron lecţiile din cadrul Universităţii de Stat din California nu au fost indispensabile pentru o carieră de succes în cinematografie.

Woody Allen a urât şcoala din prima zi, iar mai târziu va renunţa să mai meargă la Universitatea din New York şi City College din acelaşi oraş. Dar asta nu l-a împiedicat să ajungă unul dintre cei mai importanţi regizori de film şi comedieni americani.

Steven Spielberg a respins ideea de a se înscrie la o şcoală de film, dar oricum a ajuns unul dintre cei mai de succes regizori şi producători din lume.

Walt Disney nu a mai mers la şcoală de la vârsta de 16 ani, dar şi-a găsit pasiunea în cinematografie, ca producător şi un inovator în arta animaţiei.

Inventatori

Henry Ford este fondatorul companiei americane auto Ford Motor Company, iar pentru a învăţa mai multe despre motorul cu ardere internă, inventatorul s-a angajat ucenic la un atelier auto, renunţând astfel la şcoală de la 16 ani.

Steve Wozniak. Co-fondatorul companiei Apple a învăţat să construiască PC-uri la compania de IT Hewlett-Packard, în timpul orelor de studiu.  

Thomas Edison. Cel mai prolific inventator prin aplicarea practică a descoperirilor ştiinţifice, Edison a mers la şcoală doar câteva luni, dar mama sa i-a predat acasă. Omul de ştiinţă are nu mai puţin de 1903 brevete.

Dean Kamen. Inventatorul Dean Kamen nu a urmat tot stadiul Institutului Politehnic Worcester. Totuşi, Kamen deţine mai mult de 80 de brevete.

Află din pagina următoare care sunt oamenii care au făcut istorie, dar nu au studiat-o!
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton