Mirela Bădărău, unul dintre cei mai vechi angajaţi ai fabricii Adesgo lucrează aici de aproape 30 de ani.
A fost pe rând tehnolog Atelier Lenjerie, tehnolog Atelier Blanuri, şef Atelier …
Mirela Bădărău, unul dintre cei mai vechi angajaţi ai fabricii Adesgo lucrează aici de aproape 30 de ani.
A fost pe rând tehnolog Atelier Lenjerie, tehnolog Atelier Blanuri, şef Atelier Blănuri, şef Atelier Sortat-Ambalat Ciorapi, şef Compartiment.C.T.C (Controlul tehnic al calităţii) şi şef Compompartiment Tehnic.
„M-am angajat la fabrica Adesgo prin repartiţie guvernamentală, în 1981, după ce am absolvit Facultatea de Textile din Iaşi.
A fost o noutate pentru mine să aflu cum se realizează ciorapii, deoarece acest domeniu este şi era tratat cu superficialitate în facultate.
Probabil această curiozitate m-a atras la Adesgo. Nici producerea blănurilor tricotate nu m-a lăsat indiferentă, mai ales ca la vremea aceea ei erau singurul producător de astfel de articole, iar procesul de realizare era foarte interesant.
Timp de un an am făcut stagiatura, am învăţat în ce constă producţia, la acea vreme ciorapi, blană tricotată şi lenjerie din diferite materiale, unele ţesute în cadrul fabricii. În atelierul de ciorapi erau maşini de tricotat cu productivitate destul de mică şi cu acţionare mecanică.
De abia mai târziu au fost aduse maşini electronice din ce în ce mai performante. Se realizau atunci numai ciorapi din poliamidă 100%, fără nici un fir de elastan (adică de lycra).
De asemenea, manşeta unui ciorap pantalon nu se putea tricota direct pe maşini, ci se aplica prin coasere o bandă elastică în talie, după tricotat.
Mai târziu s-au achiziţionat maşini de coasere automată, dar şi de tricotat şi am început să producem ciorapi pantalon cu manşetă tricotată, ciorapi cu fire de poliamidă şi elastan, cu modele jaquard din ce în ce mai complexe, ciorapi din poliamidă cu fire de bumbac, lurex, polipropilenă etc.”