„Programul este afişat pe site, acolo găsiţi cursurile şi clasele. Academia mea se deosebeşte de altele de gen prin faptul că este singura academie din Romania care ofera 5 specializari. Munca unui make-up artist nu este chiar atat de simplă. El trebuie sa fie specializat pe cosmetică, trebuie sa fie specializat pe stilizarea de sprâncene, trebuie sa fie specializat pe stilizarea de gene, pe make-up-ul semi permanent si make-up”.
Maria Păuna a mai spus că atunci cand lucrezi cu vietile oamenilor nu ai timp sa faci alegeri.
„Facultatea de medicina m-a invatat asta. Atunci cand vietile unor oameni stau in mainile tale, trebuie sa stii exact ce alegere sa faci. Cumva, pot sa spun ca facultatea de medicina te dezumanizeaza puţin. La faptul ca trebuie sa fii detasat de problema si sa o privesti ca pe o chestie matematica”, a mai spus ea.
O întrebare legitimă pentru cursanţi, dar şocantă pentru cine nu înţelege implicaţiile este una pusă destul de des la academia de make up.
„Cat timp ti-ar placea sa porti pe fata eroarea unui om? De aceea trebuie sa fii exigent, iar rezultatul muncii este instantaneu. Nu e loc de greşeli. Cred ca suntem singura academie din Romania care da afara elevi.”
Cât despre calităţile viitorilor make-up artişti din România:
„Trebuie sa aiba seriozitate şi pasiune, abnegatie si talent. Daca mai are si un dram de noroc de la Dumnezeu, are toate şansele să reuseasca in lumea asta.”
Dacă ar fi să o ia de la capăt, Maria Păuna spune că ar încerca chirurgia estetică.
„Am terminat facultatea de medicină si m-am angajat la l’Oreal. Am lucrat mult in vanzari, iar cand am terminat facultatea, ca medicm aveam 700 lei salariu. Am plecat în lume şi când m-am întors am deschis primul studio de make up de sine stătător”.
Citeste si Schimbare de look by Maria Păuna: Iată cum poţi avea sprâncene perfecte prin repigmentare