Cum obţii venituri suplimentare pe timp de criză

.

Dacă ai anumite abilităţi nu mai e nevoie să trimiţi CV-uri şi poţi fi propriul tău „stăpân”. Gândeşte-te la ce te pricepi cel mai bine şi daca poţi crea ceva care poate fi vândut. Poate ştii să croieşti, să faci bijuterii, genţi, felicitări sau mici obiecte decorative. Cu ajutorul unui blog gratuit poţi să vinzi creaţiile tale şi cu puţin noroc totul se transformă într-o afacere, investiţia fiind minimă. Ai nevoie doar de talent sau de timp pentru a învăţa. Oricum, pe internet se găsesc tutoriale şi sfaturi pentru multe domenii.

Cum te fereşti de escroci

Unde există oameni dornici să câştige bani există şi cei dornici să profite de naivitatea lor. Dacă nu vrei să te trezeşti că pierzi în loc să câştigi, va trebui să ai grijă cu cine colaborezi.

Fereşte-te de ofertele care îţi promit 1000 de euro pe săptămână sau alte sume fabuloase. E clar că nimeni nu te va plăti atât pentru câteva ore de muncă. Desigur, nu strică să afli despre ce e vorba când vezi o asemenea ofertă, însă nu-ţi face speranţe şi nu te grăbi să semnezi ceva până nu ai toate informaţiile.
De asemenea, o firmă nu-ţi va cere niciodată bani ca să te angajeze, decât dacă vrea să profite de tine. Aşa că ignoră ofertele care îţi cer să cumperi un pachet de instructiuni sau să pui bani într-un cont bancar. Cel mai probabil sunt doar escrocherii.

Înainte să te apuci de lucru, caută să afli cât mai multe date despre angajator, despre persoana cu care ţii legătura, dar şi despre firma pe care o reprezintă. Astăzi, orice companie care se respectă are un site de prezentare pe care găseşti şi date de contact. Nu te sfii sa ceri informaţii chiar de la cel cu care vorbeşti.

Desigur, ideal ar fi să te întâlneşti faţă în faţă cu angajatorul şi să semnezi un contract cu el. Totuşi, e posibil să nu ţi se propună asta. Dacă jobul e în domeniul IT s-ar putea ca firm nici să nu fie din oraşul tău. Chiar dacă ţii legătura cu angajatorul prim email, Skype sau Messenger, asta nu înseamnă că este rău intenţionat, însă cu atât mai mult trebuie să cauţi date despre firma respectiva.

Poti cere ca primul salariu sau o parte din el sa-l iei mai devreme decat ar trebui ca dovadă că angajatorul respectiv este serios. Ei vor accepta dacă nu au nimic de ascuns. N-ai vrea să lucrezi o lună întreagă pentru ca apoi să te trezeşti fără bani.

Noi ne oprim aici cu sfaturile, dar asteptăm idei şi poveşti de succes de la cele care au avut locuri de muncă în regim de colaborare.

Foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton