Ines Tomuţa, stewardesă în Dubai

.

Ines Tomuţa trăieşte în cel mai cosmopolit oraş şi lucrează la 10.000 m înălţime
Dornică să studieze în străinătate, braşoveanca în vârstă de 28 de ani şi-a făcut prima oară bagajele în 2004 şi a plecat să urmeze cursuri de filologie italiană la Universitatea „Ludwig-Maximilian“ din Munchen. „Pentru a mă putea susţine financiar, am lucrat în paralel ca asistentă de echipă pentru trei manageri la MineWolf Systems GmbH, o companie ce produce un utilaj de deminare, care a revoluţionat piaţa de armament prin performanţă“, povesteşte Ines.
O pauză de cafea şi o discuţie cu unul dintre manageri i-au schimbat viaţa. „Vorbeam despre lecţii de zbor, când i-am mărturisit că unul din visele mele din copilărie era să devin însoţitoare de bord. El mi-a răspuns: Ines, este jobul perfect pentru tine, simt că ai energie şi spirit de aventură, în plus îţi doreşti să vezi lumea. Aplică acum la Emirates, sunt sigur că vei fi  acceptată, îşi aminteşte Ines.  Zis şi făcut… a aplicat, şi, de atunci, crede în destin. Până să se dezmeticească… zbura la peste 10.000 de metri înălţime, îmbrăcată într-un costum şi pălărie, ambele marca Emirates.

900 de ore de zbor

Pe 27 aprilile, Ines a împlinit un an alături de Emirates. „Am avut noroc, am nimerit o colegă de apartament excepţională şi am reuşit să-mi fac un grup multinaţional de prieteni într-un timp foarte scurt. De fiecare dată când mă întorc dintr-o deplasare, simt că mă întorc ACASĂ“, spune Ines. Momentan, lucrează la clasa Economic, „trebuie parcursi, nişte paşi înainte de a trece la clasa Business. În ierarhia postului urmează clasa de lux, apoi poziţia de SFS (Senior Flight Steward) iar în final Purser, care coordonează întregul echipaj de cabină“, povesteşte Ines. Hotărâtă şi ambiţioasă, ea intenţionează să facă aceşti paşi; şi-a propus să rămână la Emirates, probabil la 10.000 de metri înălţime… pentru că pur şi simplu îi place la nebunie!
Când e cu ambele picioare pe pământ, în zilele libere, Ines se odihneşte, se întâlneşte cu prietenii din Dubai şi stă  pe internet cu familia şi prietenii. Dacă treci prin Dubai, Ines îţi recomandă un safari în deşert.“ Mai întâi călăreşti dunele de nisip cu o maşină de teren, apoi pe o camilă şi, în final. eşti invitat în tabără, la o narghilea şi un dans din buric“.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton