Dacă eşti tipul de angajat care ajunge primul la serviciu şi pleacă ultimul, considerat de prieteni workaholic, dar care-şi doreşte foarte mult promovarea, citeşte aceste rânduri…
… şi învaţă o metodă care te va ajuta cu siguranţă la renegocierea salariului sau la promovare.
Cu siguranţă faptul că petreci cel mai mult timp la serviciu dintre toţi colegii aflaţi în departament este observant de conducerea companiei, dar din păcate, considerat ca fiind un efort firesc.
Acest lucru nu este în avantajul tău şi trebuie să devii mai „vizibilă” în ochii conducerii pentru a arăta ce eforturi faci.
Cea mai bună strategie pe care trebuie s-o adopţi este să-ţi manifeşti disponibilitatea în faţa şefilor de a sta peste program, dar să nu-i laşi să creadă că acest lucru este de la sine înţeles. În viitor vei observa o anumită apreciere din partea lor şi vei mai observa că aceştia îţi vor recunoaşte meritele atunci când vei munci mult în plus faţă de colegii tăi.
Pentru că de obicei şefii sunt foarte ocupaţi, nu vor observa tot timpul cât rămâi în plus peste program la serviciu. Să-ţi anunţi de fiecare dată sosirea sau plecarea nu este o idea foarte bună pentru că devine evidentă intenţia pe care o ai. Poţi trimite e-mailuri la ore târzii sau în timpul tău liber, poţi răspunde la e-mailuri chiar atunci când eşti acasă, acest lucru nu va trece neobservat în faţa şefilor.
Indiferent dacă stai de multe ori peste program sau chiar zilnic, este indicat să ţii o evidenţă a orelor petrecute suplimentar la serviciu care te va ajuta să stabileşti care este nivelul tău de productivitate în raport cu numărul orelor petrecute la serviciu şi să poţi cât timp stai mai mult la serviciu decât colegii tăi.
Ţine o evidenţă şi a lucrurilor pe care le faci în timpul orelor suplimentare şi a termenelor de livrare a unor rezultate pe care le-ai predate mai repede. În cazul în care un şef îţi va spune să-i demonstrezi eficienţa ta în organizaţie, prezentându-i argumentele menţionate mai sus, nu va putea decât să accepte că ai dreptate.
După prezentarea acestor evidenţe poţi folosi acest lucru ca argumente pentru tine care să-ţi susţină dorinţa de a fi promovată sau de a primi o mărire salarială. De exemplu dacă ţi se refuză o mărire salarială poţi demonstra că munceşti cu 20% sau 30% mai mult decât ar trebui.
Nu folosi acest argument într-un mod ameninţător, dar cu documentaţia şi abordarea potrivită poţi avea un argument puternic la o eventuală renegociere.