Fii atentă cum strângi mâna!

.

Tehnica „mănuşii” sau a „strângerii pastorale” constă în acoperirea mâinii strânse cu ambele mâini. Foarte frecventă în rândul politicienilor şi a oportuniştilor, care vor să inducă un plus de sinceritate, încredere sau pritenie, ea este interpretată de cei mai mulţi oameni drept o încercare de dominare a momentului sau chiar a relaţiei.

„Smucitura” sau tipul „arc” este o altă tehnică deranjantă pentru interlocutor. Gândeşte-te numai cum ar fi să faci cunoştinţă cu o persoană care atunci când îţi apucă mână începe să te scuture din toate încheieturile, mişcându-ţi frenetic mâna în sus şi în jos.

Cum să strângi corect mână?

Dacă se întâmplă cumva să ai mâna rece, înainte să faci cunoştinţă încearcă să o încălzeşti, fie prin frecarea cu cealaltă mână, fie prin frecarea cu un material textil. Evită însă să faci acest gest în public!

Dacă ai probleme cu transpiraţia palmelor din cauza emoţiilor sau din cauze medicale, pudra de talc sau un şerveţel pus în buzunar ori geantă, pot fi soluţia.

Atunci când ştii cu cine trebuie să dai mâna şi te aproprii de acea persoană, când eşti la aproximativ un metru de persoană, întinde braţul uşor flexat în faţa pieptului, cu palma pe verticală şi cu degetul mare îndreptat în sus. Prinde-i mâna de aşa natura încât încheieturile degetelor mari să se atingă şi strange-i palma ferm, dar nu cu putere. Nu scutura mâna tare şi de prea multe ori!

Contactul vizual are de asemenea un important aport în formarea impresiei pe care şi-o creează interlocutorul despre tine. Nu-i evita privirea şi niciodată nu privi în pământ, vei fi catalogată ca fiind o persoană slabă.

Foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton