Dezvoltarea carierei: Scopul scuză mijloacele?

.

Reuşita necesită inteligenţă şi un anumit comportament. Eşti femeia care face orice pentru a câştiga sau preferi locul secund obţinut fără compromisuri.
În teorie, eşti învăţat să te comporţi conform unor coduri. La şcoală, copiii învaţă să nu mintă, să nu copieze, să aibă note bune. Şi tot din şcoală înveţi că teoria nu e aplicată în practică, chiar de la propriii tăi profesori. Dacă cel care predă educaţia civică e acelaşi care face şi cheta pentru şpaga de la examene, atunci copilul tău va deveni dezorientat, până în punctul în care nu va mai distinge binele de rău. Dorinţa de succes va exista, însă el nu va cunoaşte modalitatea de a ajunge acolo.

Alegerea corectă

Ofertele apar la tot pasul. De unde ştii pe care trebuie să le onorezi şi pe care să le refuzi? Cum alegi corect? În funcţie de genul de persoană, poţi alege în trei feluri:

Instinctual – alegi după cum îţi dictează inima. Fără a fi mereu câştigători, cei care aleg după instinct sunt mulţumiţi pentru că au reacţionat cum au simţit.

Precaut – nu rişti să alegi varianta riscantă, de teamă să nu pierzi. Aceştia sunt cei care nu vor câştiga niciodată foarte mult, dar nici nu vor pierde prea mult din puţinul pe care au reuşit să îl agonisească.

Curajos – te supui tuturor încercărilor. Aceştia pot să îşi schimbe viaţa într-o secundă. Ei pot fi consideraţi adevăraţi lideri, pentru că îşi doresc să reuşească fără motive meschine. Există şi cazul nefericit în care pot pierde totul.

De fapt, ce îţi doreşti?

Ca să ştii cum să obţii ceva, trebuie, mai întâi, să ştii exact ce îţi doreşti. Dacă succesul înseamnă o vilă cu două etaje, într-o zonă împădurită, atunci va trebui să faci tot ce îţi stă în puteri pentru a câştiga bani.

Dacă îţi doreşti stimă, recunoaştere şi respect, trebuie să lupţi pentru mai mult decât un cont gras. O slujbă suspusă, o familie exemplară şi opinii pe care lumea să le considere legi, toate acestea le poţi avea dacă munceşti mult, dacă ai viziune şi noroc, dar mai ales dacă mai tragi câte o sfoară, două.

Până unde poţi merge?

Macar o dată în viaţă eşti nevoită să minţi sau să faci ceva imoral, pentru a ieşi dintr-o situaţie delicată sau pentru a nu răni pe cineva drag. Care e limita dintre o minciună nevinovată şi imoralitate? Psihologii spun că puterea şi banii creează dependenţă. Odată cu obţinerea unei averi, se pare că îţi doreşti cel puţin să o dublezi. Pentru a face asta cu orice preţ, unii oameni ajung să facă fel de fel de afaceri necinstite. Aceste metode nu vor merge la nesfârşit! Orice victorie obţinută prin luptă dreaptă va dura mai mult decât una furată.

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale