Am fost abordată de niște colegi prin anul întâi de facultate, care mi-au propus să mă alătur unui ONG. Am acceptat propunerea cu gândul că oricum nu prea am cum să mă angajez din primul an și poate mă mai împrietenesc cu cineva. Experiența mea însă nu a durat prea mult, cam jumătate de an. Am ales ca orice student, să mă angajez part-time și să câștig și niște bani de cheltuială.
Surprinderea mea a fost la primul interviu de angajare, unde eu mă așteptam să fiu întrebată de joburile de sezon pe care le avusesem prin liceu. Totuși, printre primele întrebări ale recrutorului au fost cele legate de voluntariat. Și anume: Ce activitate am desfășurat ca voluntar? Ce învățam zi de zi? Ce m-a determinat să activez ca voluntar?
Evident că nu eram pregătită pentru acele întrebări, însă m-am descurcat, i-am povestit acestuia exact ce am făcut. Ce m-a surprins? Faptul că recrutorul nici nu a atins subiectul joburilor anterioare, simțeam că am fost chemată la interviu doar pentru această experiență.
Cum te poate ajuta şi pe tine voluntariatul în viitoarea carieră:
Angajatorilor le plac oamenii cu inițiativă
Dacă ești student sau proaspăt absolvent de facultate și nu prea ai ce să treci în CV, atunci experiența pe care ai avut-o ca voluntar îți va veni în ajutor. Tinerii care trec printr-o astfel de experiență în perioada studiilor sunt foarte bine văzuți de angajatori, ei apreciază oamenii cu inițiativă. Ba mai mult, din experiența ca voluntar, angajatorul își poate da seama cât de organizat ești, având în vedere că implicarea în astfel de activități te obligă să te împarți între cursuri, seminarii și rolul tău din comunitatea din care faci parte.
Poți crea propriile proiecte de la zero
Încă un avantaj al voluntariatului este că poți pune pe roate un proiect gândit de tine, pornind de la o idee. Ai toată libertatea de încerca, de a testa. Iar în acest fel îți vei da seama dacă poți lucra într-un astfel de mediu și dacă te poți organiza atât pe tine, cât și pe cei din echipa cu care lucrezi.
Citește continuarea pe ejobs.ro