Lucrezi într-o multinaţională sau cauţi să te angajezi într-o astfel companie care ţi-ar putea oferi oportunităţi în toată lumea? Iată cele mai bune corporaţii din lume pentru care merită să lucrezi.
Ca în fiecare an, publicaţia Fortune dă publicităţii topul celor mai apreciate companii internaţionale care oferă cele mai mai bune condiţii angajaţilor, însemnând beneficii, bonusuri şi facilităţi financiare, program de lucru atractiv şi fireşte un salariu bun.
Microsoft
Cea mai mare companie de software din lume oferă angajaţilor săi numeroase facilităţi, precum şi oportunitatea de a face activităţi de voluntariat plătite.
Angajaţii care vor să experimenteze voluntariatul, pot lucra 40 de ore pe an într-un orfelinat sau la o cantină, fiind plătiţi de companie. Iar în Norvegia, angajaţii care se află în concediul de creştere a copilului, Bill Gates îi aşteaptă o dată la trei luni la „Junior Lunch”, o reuniune unde aceştia pot veni cu copiii pentru a ţine legătura cu colegii.
Sas
Specializată în producerea de soluţii software şi de analiză de afaceri, SAS a ales să nu îşi externalizeze serviciile de întreţinere a sediului. Astfel, angajaţii de la sediul central din Carolina de Nord se pot delecta cu grădinăritul, servirea prânzului sau activităţi birocratice dacă vor să câştige mai mult la salariu.
De asemenea, compania organizează gratuit pentru angajaţi programe interactive de specializare în anumite domenii.
NetApp
Una dintre cele mai mari companii americane specializată în gestionarea şi stocarea datelor îşi recompensează angajaţii printr-un program inovator şi amuzant.
Iniţiat în urmă cu 17 ani de vicepreşedintele companiei Tom Mendoza, programul „Surpinde pe cineva care a făcut ceva bine” recompensează angajaţii care vin cu idei de îmbunătăţire şi eficientizare a activităţii. Săptămânal, Mendoza dă 30 de telefoane a câte 5 minute pentru a mulţumi fiecărui angajat pentru implicarea lui.
Google
Googleplex este sediul central Google, situat in Mountain View, California, unde peste 30% dintre angajaţi au devenit milionari numai din salarii.
Terenul de joaca Googleplex, prânzuri copioase, săli de fitness şi piscine, masaj sau frizerie, toate stau la dispoziţia angajaţilor Google. Compania oferă desigur şi programe de training gratuite pentru angajaţi, susţinute tot de angajaţi.
FedEx Express
Cea mai mare companie din lume în domeniul transportului rapid de colete îşi face timp şi pentru câteva pauze anuale foarte distractive. FedEx Express organizează anual competiţia „Curierul anului”, la care participă toţi angajaţii politicoşi, amabili şi utili, nominalizaţi de către clienţi.
Cisco
Liderul mondial în reţele de comunicaţii organizează timp de două luni o întâlnire informală Q&A (întrebări şi răspunsuri) cu directorul executiv al companiei, John Chambers. Angajaţii care îşi sărbătoresc ziua în această perioadă au întâietate dacă vor să socializeze cu şeful lor în însoritul San Jose.
De asemenea, Cisco oferă angajaţilor care sunt părinţi posibilitatea să îşi supravegheze copiii acolo.
Marriott
Cursuri de formare şi nopţi de cazare gratuite în hotel sunt două dintre facilităţile pe care lanţul hotelier le pune la dispoziţia angajaţilor săi din toată lumea.
McDonald’s
McDonald’s îşi încurajează angajaţii să îşi descopere aptitudinile artistice. În Peru, de exemplu, compania a organizat „Vocea McDonald’s” care este practic un concurs de tipul „Got Talent”. Primii 16 finalişti primesc câte o excursie în Orlando, Florida, la Convenţia Globală McDonald’s, iar finalistul, un premiu de 25,000 de dolari şi oportunitatea unui contract cu o casă de discuri.