Ce să nu-i spui niciodată şefului

.

Relaţia pe care o ai cu şeful tău nu este una dintre cele mai bune? Uneori simţi nevoia să-i spui tot ce-ţi trece prin cap? Iată mai jos câteva lucruri pe care ar fi bine să eviţi…

…să i le spui şefului, indiferent de ce tip de relaţie există între voi.

Consultantul în carieră freelancer, Adrian Dumitru, ne-a ajutat la întocmirea acestei liste.

Problema asta nu mă priveşte

Dacă un şef îţi cere ajutorul, asta nu înseamnă că doar se foloseşte de tine. Ai putea să înţelegi totuşi că te consideră un angajat pe care se poate baza. Nu-l dezamăgi printr-o atitudine negativistă.

Volumul de muncă este imens

Niciodată nu-l lăsa pe şeful tău să-ţi descopere slăbiciunile, lucrul acesta cu siguranţă nu te va ajuta. Dându-i dovadă că cedezi, te plângi sau nu-ţi convine ceva, el doar te va desconsidera şi poate ar fi păcat de imaginea pe care te-ai chinuit să ţi-o constuieşti în faţa lui.

N-am nici un chef de muncă azi

Această afirmaţie face parte din lucrurile pe care le poţi dicuta doar cu colegii tăi, însă nu cu toţi. Poate ai fi tentată să-i spui şefului acest lucru pentru a te scuza într-un fel pentru faptul că nu prea faci nimic prin birou. Gândeşte-te bine înainte de a-i spune asta însă, este posibil să nu te privească prea frumos.

Sarcina asta nu se poate realiza

Şefii de obicei, nu vor să audă astfel de răspunsuri de la subordonaţi. Nu fi tu subalternul care-i spune „nu se poate”. Dacă vei face acest lucru s-ar putea să fii catalogată drept necooperantă şi poate chiar nepăsătoare.

Fişa postului nu mă obligă să fac asta

Într-adevăr, poate lucrurile chiar aşa stau însă, nu trebuie să-i spui acest lucru în faţă. Imaginea pe care ţi-o creezi nu va fi una favorabilă ci dimpotrivă, cea a unui angajat care fuge de muncă, refuză sarcinile suplimentare şi nu e dispus să facă deloc sacrificii.

Trebuie să te gândeşti că în această perioadă foarte mulţi alţi angajaţi îşi pierd locurile de muncă şi automat apare un deficit de forţă de muncă ce trebuie suportat de ceilalţi angajaţi rămaşi în funcţii. Dacă vei accepta să munceşti suplimentar, poate după ce criza economică va începe să degreveze piaţa, compania ta va aprecia eforturile tale.

Of, salariu ăsta e mic şi nu-mi ajunge deloc

Probabil că multe dintre voi simt nevoia să spună asta, dar mai bine n-aţi face-o. Aţi putea primi un răspun ca „zi merci că ai de unde lua salariu”. Criza economică e încă bine instalată în ţara noastră şi şansele de a găsi un alt job sunt foarte mici. Mai bine te mulţumeşti cu ce ai.

M-am culcat extrem de târziu, abia stau în picioare

Ok, dacă ai chef de confesiuni alege un coleg cu care poţi vorbi despre aceste lucruri. Să-i spui şefului faptul că eşti extrem de obosită s-ar traduce ca „azi n-o să fiu eficientă”.  

Foto: Shutterstock 

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale