Ce să faci dacă ţi-ai pierdul jobul?

.

Din păcate criza lasă mulţi oameni pe drumuri. E o perioadă dificilă dar nu toate speranţele trebuiesc năruite. Caută activ noi joburi şi fă ca acest lucru să devină task zilnic.
Dacă eşti în situaţia asta, nu dispera, lucrurile se pot rezolva relativ repede. Consideră că încă lucrezi şi alocă în fiecare zi câte opt ore pentru a-ţi căuta un job. De acum jobul tău este acela de a lucra pentru tine. 

Foloseşte networking-ul pe care îl ai, anunţă pe toată lumea că eşti liberă de contract, spune domeniul sau domeniile în care ţi-ar plăcea să-ţi găseşti de lucru şi fă-ţi o strategie de branding personal cât mai bună.

Scoate-te la „vânzare”

Ieşi la rampă pe site-uri de joburi ca ejobs.ro, myjob.ro, bestjobs.ro, sau jobsinro.ro, întocmeşte-ţi un CV cât mai profesionist, ai mare atenţie la ce scrii în scrisoarea de inteţie care are aport de reuşită de până la 60% din cazuri şi aplică, aplică, aplică…

Verifică joburile noi apărute pe site-urile de specialitate de câteva ori pe zi. Ia în seamă că cu cât eşti mai des printre primii aplicanţi la un job, cu atât ai şansa ca CV-ul tău să „sară” mai repede în ochii recruiterului.

Nu uita, perioada e una fără precedent în România şi dacă tu vei aborda task-ul aplicării pentru un job, la fel cum o făceai înainte de criză, s-ar putea ca şansele tale de reuşită să fie în continuă scădere.

Dacă înainte de criză la un job apărut cu o zi în urmă, aplicau aproximativ 200 de candidaţi, acum datele problemei stau altfel, numărul aplicanţilor ajungând să depăşească de cele mai multe ori cifra de 2.000.

Ai grijă ce scrii în CV

CV-ul tău trebuie să fie de o acurateţe ireproşabilă, fără greşeli, fără informaţii irelevante şi fără fraze interpretabile. Conţinutul trebuie să fie oglinda perfectă a trecutului tău profesional. Nu „te întinde” pe şapte pagini, plictiseşti recruiterul şi chiar dacă ai lucruri importante de spus, s-ar putea ca acesta să lase CV-ul de-o parte pentru că spun ei „sunt prea multe poveşti”.

Mulţi angajaţi sunt daţi afară în perioada asta şi dacă un recruiter are de găsit cinci noi angajaţi într-o singură săptămână, cu siguranţă nu-şi va pierde timpul să citească un CV prea lung. Şi poza să ştii că joacă un rol foarte important în CV. Pune una recentă care să nu fie mai veche de o lună şi în care să porţi obligatoriu ţinută offiice.

În cazul în care îţi schimbi look-ul, indicat este să-ţi faci un update şi la CV, schimbă poza ca să nu fi cumva întrebată la interviu: „domnişoară, dumneavoastră sunteţi în poză?”.

Page: 1 2

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale