Cei mai mulţi părinţi îşi sfătuiesc copiii să meargă la şcoală şi să înveţe cât mai bine pentru a avea un viitor mai strălucit ca al lor. Cu toate acestea, fără ceva noroc şi mult spirit antreprenorial nu reuşeşti să devii un milionar, iar cazurile fericite sunt puţine:
Francois Pinault
Al treilea cel mai bogat om din Franţa, cu acţiuni la Gucci, Samsonite sau Puma, a renunţat la liceu în 1947, pentru a munci la fabrica de cherestea a tatălui său. În prezent are o avere de peste 6,75 de milioane de euro. El este căsătorit cu actriţa Salma Hayek.
Carl Lindner Jr.
A renunţat la liceu pentru a livra laptele fermei ce aparţinea familiei sale. În 1984, Lindner a cumpărat Chiquita Brands International, pe care a crescut-o până în 2001. Afacerile i-au adus câştiguri de 1,3 miliarde de euro.
Richard Branson
A hotărât că şcoala nu e de el încă de la vârsta de 16 ani, astfel punând bazele unei mici afaceri: vindea albume muzicale prin poştă. În timp, afacerea lui s-a transformat în imperiul Virgin, care include peste 200 de companii – printre care se numără şi cele de telefonie mobilă sau linii aeriene – în peste 30 de ţări din întreaga lume. Averea sa trece de 5,2 miliarde de euro.
Amancio Ortega
Încă de la vârsta de 14 ani a hotărât să muncească în loc să meargă la şcoală, el fiind cel care a pus baze imensei companii textile, Inditex. Imperiul său include branduri precum Zara sau Massimo Dutti. Acum este cel mai bogat om din Spania, având o avere de peste 24 de miliarde de euro.
Kirk Kerkorian
În clasa a VIII-a a lăsat şcoala deoparte pentru a deveni boxer amator. Nu a devenit faimos pentru asta, ci pentru averea strânsă, de peste 2,4 miliarde de euro, după ce a investit în staţiuni de lux în întreaga lume. Este cunoscut şi pentru numeroasele clădiri pe care le-a construit la Las Vegas.