La finalul unei zile de lucru, din ce în ce mai multe femei aleg să se implice în activități sportive. Beneficiile nu sunt deloc mici: se diminuează, astfel, stresul acumulat după o zi de muncă și riscurile asociate sedentarismului, atât de comune printre cei care lucrează la birou.
Un angajat mai sănătos e un angajat mai productiv; acesta este și motivul pentru care multe companii au început să ofere abonamente sportive ca beneficiu salarial. Asta ne arată că sănătatea și starea de bine ale angajaților au devenit un obiectiv asumat al oricărei companii pentru care retenția personalului este o prioritate.
Acesta este și motivul pentru care au devenit populare abonamentele de wellness, relaxare și sport, cu oferte foarte diversificate, care le permit femeilor să se bucure de multe activități. Nu numai că aceste abonamente îți permit să încerci mai multe cluburi sportive, dar și să te bucuri de noi activități fără bătăi de cap. De exemplu, în 2017 au câștigat teren cross trainingul, escalada și înotul în piscină.
Îți prezentăm cele mai populare activități sportive din 2017 și activitățile care au avut cea mai mare creștere în preferințe:
În continuare, fitnessul este primul în preferințele femeilor. Acesta are ca beneficii tonifierea și întreținerea musculaturii. O variantă clasică, fitnessul presupune o alegere atentă a antrenorului. E esențială o colaborare bună cu un antrenor competent, care să te sfătuiască astfel încât să îți lucrezi echilibrat grupele de mușchi, conform nerdfitness.
Aerobic
Aerobicul are ca beneficii creșterea metabolismului, caracterul social, dar și versatilitatea: amatoarele de aerobic pot alege aerobic prin dans sau acvatic. Această activitate pune însă presiune pe încheieturi și nu e cea mai potrivită pentru cei care vor să își întrețină sau să își crească masa musculară.
Cycling
O activitate foarte prietenoasă cu începătorii, cycling-ul prezintă beneficii mari pentru sănătatea cardiovasculară. Pentru a profita pe deplin de acestea, e nevoie de o postură adecvată; în caz contrar, pot apărea dureri de spate sau gât. Nu îți face însă griji: un instructor bun se va asigura întotdeauna că menții o postură corectă.
3 activități care au urcat în preferințe în 2017
Cross Training
Un tip de antrenament care a crescut în preferințele bucureștenilor și timișorenilor în 2017 este cross training. O activitate intensă, cross trainingul presupune stimularea mai multor grupe musculare și e ideal pentru persoanele care deja se antrenau regulat, dar care doreau să crească eficiența activităților sportive. Cross trainingul nu e potrivit însă pentru începători; ai nevoie de o tehnică bună în desfășurarea exercițiilor, de coordonare, mobilitate și consolidarea mușchilor. În plus, riscul de accidentare e mai mare decât în cazul altor activități.
Escaladă
Escalada reprezintă o activitate satisfăcătoare, care poate întări încrederea în forțele proprii. Escalada contribuie la dezvoltarea forței musculare, a rezistenței, a mobilității, echilibrului și coordonării.
Înot
E larg cunoscut faptul că înotul tonifiază întreg corpul, consumă multe calorii și e o activitate foarte eficientă, raportată la timp. Mai mult, înotul ajută la probleme de circulație și coloană. Trebuie să ai însă grijă în zona piscinei, existând riscul de accidentare prin alunecare, iar expunerea pe termen lung la clor, des folosit în piscine, nu e benefică.
Statisticile cu privire la activitățile sportive în 2017 au fost preluate din infograficul realizat de 7card, pe care îl poți studia mai jos: