Top 3 cele mai narcisiste zodii. Se consideră superioare și sunt lipsite de empatie și remușcări

.

Narcisisismul a devenit un concept popular în ultimul deceniu, dar părintele psihanalizei Sigmund Freud a fost cel care a inventat termenul de „narcisist” în onoarea vânătorului mitic care s-a îndrăgostit de propria reflecție. Să-ți urmărești interesele personale reprezintă un aspect esențial în supraviețuire și, ca atare, toți manifestăm, într-o oarecare măsură, calități narcisiste. Câteva zodii în particular prezintă, însă, câteva particularități îndoielnice de personalitate, lipsă de empatie și remușcări, gelozie profesională și personală, grandiozitate extremă și superficialitate.

Top 3 cele mai narcisiste zodii

Cercetările actuale sugerează că „narcisismul productiv” este prezent în personalitățile multora dintre cei mai de succes oameni. După cum susține „The Harvard Business Review”, „Narcisiștii sunt cei care se apropie cel mai mult de imaginea noastră colectivă de mari lideri. Există două motive: au viziuni convingătoare, chiar captivante, pentru companii, și au capacitatea de a atrage adepți”.

Leu

Leul este guvernat de Soare, în jurul căruia se învârte Pământul. Din acest motiv, Leii iau adesea acest fapt ca pe o dovadă metaforică a propriei lor importanțe. În cel mai bun caz, încrederea în sine contagioasă pe care Leii o au le pemite să se iubească pe ei înșiși și să creadă că sunt demni și de iubirea celorlalți.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Sau, în termeni tehnici și în cuvintele psihologului Dr. Kristi K. Phillips: „Persoanele cu o imagine de sine sănătoasă pot echilibra stima de sine ridicată cu comportamente prosociale care hrănesc dinamica relațională reciprocă”.

În cel mai rău caz, Leii operează dintr-un ego rănit sau dintr-o nesiguranță profundă. Aici lucrurile se întunecă. În acest context, nici o cantitate impresionantă de laude, dragoste, validare sau succes nu poate să-i satisfacă.

Câteva exemple de narcisiști născuți în zodia Leului sunt Napoleon Bonaparte și miliardarul Larry Ellison, care a fost descris în mod peiorativ de un director al companiei sale, Oracle, drept: „Diferenţa dintre Dumnezeu și Larry este că Dumnezeu nu crede că este Larry”.

Citește și: Top 5 cele mai nerăbdătoare zodii. Se irită ușor și urăsc așteptarea

Citește și: Zodii autoritare care îi domină pe ceilalți. Sunt lideri înnăscuți și firi impunătoare

Capricorn

Capricornul este guvernat de planeta Saturn iar, în general, acești nativi sunt apreciați pentru excelența și ascensiunea lor constantă. Capricornii știu că nu este ușor să ajungi în vârf, dar n-au nicio fărâmă de respect pentru cei care nu sunt dispuși să moară încercând.


Capricornii sunt orientați spre obiective, iar acest lucru se poate traduce prin egoism, lipsă de empatie și o dorință feroce de a face orice și de a cuceri pe oricine pentru a înainta. Un exemplu perfect este Richard Nixon.

Altul ar fi Tiger Woods. În biografia „Roaring Back: The Fall and Rise of Tiger Woods”, legenda de golf este descrisă drept „Un narcisist patologic. Toate relațiile lui umane erau tranzacționale. Dacă nu îl putea ajuta să-și atingă obiectivele, nu avea niciun folos pentru tine. Privea direct prin tine”.

Citește și: Zodii tentate să strice prieteniile de o viață pentru o aventură. Se vor îndrăgosti de jumătatea celor mai buni amici

Citește și: Zodii care flirtează cu oricine le iese în cale. Sunt cuceritorii horoscopului

Vărsător

Ah, Vărsătorul. Hiper-independența Vărsătorilor este un mod de a face totul pe cont propriu. Acești nativi au tendința de a purta auto-suficiență ca pe o medalie de război sau o insignă de merit. Acest lucru se traduce prin prejudecata că oricine depinde în orice fel de altcineva este un om slab.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Vărsătorii sunt apreciați pentru imparțialitatea și idealurile lor progresive, însă trebuie remarcat că detașarea lor poate semnala incapacitatea acestor nativi de a-și gestiona propriile emoții. Vărsătorul se poate confrunta cu dificultăți în a empatiza, o abilitate fundamentală pentru orice ființă umană sănătoasă.

Fostul președinte Franklin D. Roosevelt s-a străduit să-și separe grandomania și propriile interese de cele ale poporului american, antrenorul de fotbal portughez José Mourinho s-a auto-proclamat „cel special”, în timp ce influencerul Draya Michelle a declarat: „Sunt zodia Vărsător și da, ne credem superiori”.

Cel puțin sunt onești. Vărsătorii sunt niște nativi incredibil de originali. Sunt speciali, dar nu superiori, o mantră care le-ar putea fi benefică!

Sursă foto: Shutterstock.com

Sursă articol: NY Post

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton