Afecţiunile la care eşti predispus în funcţie de zodie. Cum îţi este influenţată starea de sănătate

.

Fiecare semn zodiacal este asociat cu anumite părți ale corpului și energii subtile, iar înțelegerea acestor asocieri poate oferi o perspectivă fascinantă asupra modului în care trăsăturile astrologice pot influența starea noastră de sănătate.

Care sunt afecţiunile caracteristice zodiilor

Desigur, nu se poate pune niciun diagnostic pe baza perioadei în care s-a născut cineva, însă explorarea relaţiei cu semnul zodiacal, poate duce la descoperirea unor elemente general-valabile care se regăsesc la toţi nativii, inclusiv din punct de vedere al sănatăţii.

Berbec

Berbecul este asociat cu capul, creierul și fața. Din punct de vedere energetic, este legat de chakra celui de-al treilea ochi și de chakra coroanei și este condus de Marte. Berbecii pot avea tendința de a fi aprinși, ceea ce poate duce la un stres mental ce poate provoca dureri de cap, migrene și accidente vasculare cerebrale. De asemenea, nativii din Berbec pot întâmpina dificultăți legate de căderea părului din cauza stresului prin care trec.

Berbec - 

Taur

Taurul este asociat cu gâtul şi urechile. Din punct de vedere energetic, este legat de chakra gâtului.

Chakra gâtului este responsabilă pentru orice afecţiune legată de glanda tiroidă şi de problemele ORL. Prin urmare, un nativ din Taur poate întâmpina dificultăți precum răceli, dureri de gât și dureri de urechi. Din cauza asocierii cu glanda tiroidă, un taur poate avea fluctuații bruște în greutate.

Gemeni

Gemenii sunt asociați cu plămânii, umerii, brațele și mâinile. Pe plan energetic, sunt legați de chakra inimii. Prin urmare, Gemenii ar putea întâmpina dificultăți respiratorii, pot avea deseori episoade de febră din cauza problemelor de imunitate, iar din cauza sistemului nervos afectat pot avea anxietate şi atacuri de panică.

Rac

Racul este asociat cu sânii, pieptul și stomacul. Pe plan energetic sunt legaţi de chakra inimii și chakra plexului solar. Deoarece Racul este un semn extrem de emoțional, poate fi predispus la depresie și poate apela la mâncare când se simte demoralizat, ceea ce îi poate provoca tulburări digestive. Racul poate mânca, fie prea mult, fie deloc, atunci când se simte deprimat, cauzând un dezechilibru în chakra plexului solar.

Leu

Semnul Leului este asociat cu inima, spatele, coloana vertebrală și sângele. Din punct de vedere energetic, este legat de chakra inimii și de chakra rădăcinii. Leii pot întâmpina adesea provocări legate de tensiunea arterială și pot avea probleme cardiace. De asemenea, este important să-și controleze elementul de foc, deoarece acest lucru le-ar putea cauza palpitații cardiace.

Leu - 

Citeşte şi: Zodiacul de pahar. Care este băutura preferată a femeilor, în funcție de zodie

Citeşte şi: Ce să nu îi faci în pat în funcţie de zodia lui. Care sunt cei mai „cuminți” nativi ai zodiacului

Fecioară

Fecioara, guvernată de Mercur, este asociată cu abdomenul și intestinele. Din punct de vedere energetic, este legată de chakra plexului solar. Fecioarele pot avea uneori dificultăți cu sistemul digestiv și obiceiurile alimentare. Acestea pot întâmpina dificultăți și cu tractul intestinal, de aceea este foarte important ca Fecioarele să aibă o dietă sănătoasă, dar să nu devină totuşi obsedate de acest aspect, cheia fiind echilibrul.

Balanţa

Semnul Balanței este asociat cu rinichii, glandele suprarenale și pielea. Din punct de vedere energetic, este legat de chakra plexului solar și de chakra sacrală, fiind guvernat de Venus.

Balanțele ar putea avea pielea sensibilă și este important pentru ele să rămână hidratate și să folosească loțiuni hidratante. De asemenea, nativii din Balanţă trebuie să aibă o dietă echilibrată, deoarece pot avea probleme stomacale nu numai din cauza dietei lor, ci și din cauza caracteristicii principale: nehotărârea, lucru care le poate crea un dezechilibru în chakra plexului solar.

Balanta - 

Scorpion

Scorpionul este asociat cu vezica urinară, rectul, organele genitale, ovarele și testiculele. Din punct de vedere energetic, este asociat cu chakra sacrală și chakra rădăcinii. Un Scorpion poate fi predispus la boli cu transmitere sexuală dacă nu sunt atenți şi nu se protejează. Femeile din Scorpion pot suferi de infecţii ale vezicii urinare, infecţii ale tractului urinar și de sindromul ovarelor polichistice.

Citeşte şi: Ce greşeli faci în dragoste şi sex în funcţie de zodia ta. Îți pun în pericol relația

Săgetător

Săgetătorul este asociat cu șoldurile, coapsele, nervii sciatici și ochi. Din punct de vedere energetic, este asociat cu chakra celui de-al treilea ochi și chakra sacrală. Nativii din Săgetător pot întâmpina dificultăți legate de ochi și este important pentru ei să primească un tratament adecvat pentru acestea, deoarece problemele cu vederea îi va predispune la accidente grave.

Capricorn

Capricornul este asociat cu oasele, genunchii, dinții, pielea și articulațiile. Din punct de vedere energetic, este asociat cu chakra rădăcinii. Capricornii pot fi predispusi la fracturi și ar trebui să fie atenți dacă practică sporturi sau desfășoară orice activitate care ar putea provoca ruperi de ligamente sau fracturi ale oaselor.

Capricorn - 

Vărsător

Vărsătorul este asociat cu gambele, gleznele și circulația sângelui. Din punct de vedere energetic, este legat de chakra rădăcinii. Nativii din Vărsător sunt predispuşi la varice și ar trebui să își maseze picioarele din când în când. De asemenea, din cauza sensibilităţii din zona gleznelor sunt predispuşi la entorse, cauzându-le dureri puternice. Pentru afecţiunile acestora sunt recomandate masajele de acupunctură la picioare.

Peşti

Pestii sunt asociati cu sistemul nervos, picioarele si talamusul. Din punct de vedere energetic, sunt asociaţi cu chakra rădăcinii, chakra plexului solar și chakra celui de-al treilea ochi.

Îngrijorarea poate provoca probleme în sistemul imunitar al Pestilor. Prin urmare, este important pentru un nativ din Peşti să devină expert în exerciţiile de respiraţie, deoarece acest lucru îi va ajuta să își îmbunătățească și sistemul imunitar. Totodată aceştia ar trebui să meargă regulat la terapii relaxante, precum băi cu abur şi saună. Băuturile acidulate și mâncărurile picante ar trebui evitate, iar consumul de apă ar trebui crescut.

Sursa foto: profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton