Tom Bachik, care se ocupă de unghiile unor vedete precum Eva Longoria sau Beyonce, îţi oferă câteva trucuri pentru a obţine o manichiură de durată chiar acasă. 1. Nu „înmuia” unghiile înainte sa aplici oja.
Te-ai obisnuit sa tii mâinile în apa câteva minute înainte sa-ti faci manichiura? Trebuie sa renunti la acest obicei. „Unghiile naturale sunt poroase, deci când stau în apa, ele absorb umezeala si chiar îsi schimba forma. Dupa ce îti faci manichiura, unghiile se deshidrateaza, revin la forma initiala, iar oja se desprinde pe margini”, explica Tom Bachik. 2. Nu tăia cuticulele! Nu trebuie să tai decât pieliţele de pe marginea unghiei, care sunt deja desprinse. În ce priveşte cuticulele, e mai bine să le împingi cu grijă de fiecare dată când faci duş. Înmoaie buretele de duş în puţin balsam de păr şi împinge uşor cuticulele atunci când sunt deja „înmuiate”. 2. Foloseste un buffer
Bufferul, pila cu mai multe fete care se foloseste pe patul unghiei, este foarte util pentru a netezi imperfectiunile. Foloseste-l înainte de a aplica oja si vei vedea ca aceasta rezista mai mult pentru ca bufferul îndepărtează de pe unghie porţiunile descuamate sau ultimele urme de fine de la manichiura anterioară. Însă e important să nu pileşti unghiile prea tare, altfel se vor forma mici crăpături.
După ce ai folosit buffer-ul, trebuie să pregăteşti unghia, frecând-o uşor cu un tampon de vată îmbibat în acetonă sau alcool. Aceste substanţe elimina „praful” fin rezultat din folosirea buffer-ului şi degresează unghia, astfel că oja va ţine mai mult. 4. Aplică un base coat! Poţi folosi ca base coat orice lac de unghii transparent, dar evident că ar fi ideal să ai la îndemână unul special. Un base coat bun este uşor lipicios, astfel încât oja colorată să se „prindă” mai bine de el. Stratul de bază se aplică pe toată lungimea unghiei, până la cuticule. 5. Nu agita sticluţa cu ojă! Chiar dacă ţi se pare că e nevoie să amesteci un pic culoarea, ai grijă să nu agiţi prea tare sticluţa. Mai bine ţine-o între palme şi ruleaz-o uşor. Când agiţi sticla se formează mici bule de aer care vor trece pe unghii şi vor duce la desprinderea rapidă a ojei. 6. Aplică straturi subţiri de ojă! Două sau trei straturi subţiri aderă mai bine decât un singur strat gros. În plus, oja colorată nu trebuie să atingă cuticulele, din motive estetice. Dacă ai mâna suficient de sigură, lasă un spaţiu mic între piele şi strestul de ojă.