Transpiraţiile nocturne pot fi un semn că ai uitat caloriferul pornit, că te-ai învelit cu prea mutle pături, sau că suferi de o boală gravă. Vezi diferenţele şi află ce boli grave ascund transpiraţiile nocturne.
Menopauza
Bufeurile care apar odată cu menopauza se pot întâmpla şi noaptea, în somn, ceea ce poate duce la transpiraţii abundente.
Hiperhidroza idiopatică
Hiperhidroza idiopatică este o boală destul de bizară, a cărei cauză nu se cunoaşte. Corpul celor bolnavi de această afecţiune produce transpiraţie în exces fără ca acest lucru să aibă legătură cu alte procese biologice.
Infecţii şi viroze
Tuberculoza este una dintre afecţiunile cele mai asociate cu transpiraţiile nocturne. Şi alte infecţii bacteriene, cum ar fi endocardita (infecţie la inimă care inflamează valvele), osteomielita (inflamaţie a oaselor), sau abcesele pot cauza transpiraţii nocturne. De asemenea, pacienţii cu HIV au adesea transpiraţii nocturne.
Unele tipuri de cancer au ca simptom transpiraţiile nocturne. Cel mai adesea, acestea apar la începutul dezvoltării unor tipuri de leucemie şi limfoame. Oricum, transpiraţiile nocturne nu sunt un motiv de îngrijorare dacă apar singure. Cancerul dă adesea şi alte simptome, cum ar fi slăbirea rapidă şi nejustificată, febra sau altele.