Deși pare incredibil, cercetătorii japonezi au creat un aliment din... celuloză, care ajută la slăbit. Este vorba despre tăiței făcuți din ”pulpă de copac”, care nu doar că sunt plini de fibre, dar sunt fără gluten, nu au grăsimi și nu conțin decât 27 de calorii.
Acesta este motivul pentru care noul aliment ar putea fi foarte rapid inclus în curele de slăbire. Compania Omikenshi, care este o societate din Osaka ce fabrică textile, s-a gândit să transforme necomestibilul lemn, amestecat cu rădăcină de konjac, în hrană.
Așa arată rădăcina de Konjac, din care se prepară celebrii tăiței folosiți în bucătăria asiatică!
Konjac, cunoscută și sub numele de ”Limba Dracului”, este o plantă asemănătoare ignamelor, care se găsește în Japonia. Este utilizată în prepararea tăițeilor Shirataki, dar și a altor tipuri de tăiței.
Uite cum să faci tăiței Shirataki în 60 de secunde!
Iar cei creați de Omikenshi sunt varianta fără gluten și fără carbohidrați a tăițeilor normali. Mai mult, tăițeii din lemn au doar 27 de calorii, comparativ cu ceilalți tăiței: o porție preparată din 500 de grame de cereale are 1.538 de calorii.
”Ne specializăm și pe alimentație. Cererea mare pentru alimentele dietetice pare promițătoare într-un moment în care piața textilelor din Japonia este suprasaturată de creșterea importurilor”, a explicat Takashi Asami, manager la Omikenshi.
Asami crede că, în timp ce ceilalte sortimente de tăiței nu se vând, compania lui va da lovitura, deoarece produsul va avea un plus de savoare și textură datorită pulpei de lemn.
Konjac este cea mai protejată plantă din domeniul agricol în Japonia, iar Omikensh intenționează să cheltuiască 800 de mii de dolari pentru procesul de transformare a celulozei în aliment, preconizând o producție de 30 de tone pe lună.
”Poate fi folosită ca făină, pentru că este foarte bogată și în fibre este foarte hrănitoare, pentru produse ca paste, dumplings ori alte preparate”, susține Asami.