Nicoleta Luciu, distrusă de stafilococul auriu! Poze șocante!

.

De o săptămână, toate ziarele scriu despre drama Nicoletei Luciu. Asemenea lui Sore sau Elenei de la Mandinga, Nicoleta Luciu trăiește drama de a avea fața distrusă de bube.
Nu putem spune că are acnee sau că a fost invadadă de furunculi, însă putem spune clar că bruneta suferă îngrozitor. “Am fost atât de supărată, nu știam ce să mai fac! M-am trezit într-o zi cu față plină de coșuri și, în prima clipă, am rămas fără glas. Inițial, am crezut că este o simplă erupție, însă când lucrurile s-au agravat m-am dus imediat la medic, apoi la încă unul și încă unul… În total au fost trei doctori, care mi-au prescris trei rețete diferite, pe care le-am compilat și am ajuns să iau medicamente cu pumnul”, a declarat vedeta în emisiunew Wowbiz de la Kanal D.

Nicoleta Luciu, distrusă de stafilococul auriu! Poze șocante!

Pe lângă aspectul urât, aceste bube îi dădeau dureri îngrozitoare Nicoletei Luciu. „Duminică m-am trezit cu o durere foarte mare de cap, nu mai vedeam foarte bine, mă țineam de pereți. Am rugat în casă pe cineva să sune la salvare. Au venit și m-au băgat pe perfuzii. Înainte de erupția asta am mai avut o cădere, mi-a fost rău toată ziua și tot așa am fost pe perfuzii. După aceea au început să îmi apară câteva bubițe pe față, dar nu le-am dat importanță. Cele din zona bărbiei mă dureau până la rădăcina dinților”, a mai spus aceasta.

Nicoleta Luciu, distrusă de stafilococul auriu! Poze șocante!

Varianta cea mai vehiculată, susținută chiar și de actrița, este aceea că a „intrat în posesia” unui stafilococ auriu.

Ce este stafilococul auriu?

Stafilococul auriu este o bacterie care se localizează sub piele, în interstine sau nas.

Nicoleta Luciu, distrusă de stafilococul auriu! Poze șocante!

Stafilococul auriu face parte din marea familie a stafilococilor, ce numara nu mai putin de  27 de specii, si poate sta la originea unei game foarte variate de infectii, de la dermatite la meningita sau chiar septicemie. Se gaseste in mod curent in organismul uman, se estimeaza ca mai bine de 30% din populatia lumii este purtatoare a amintitei bacterii, insa doar in anumite situatii poate deveni nociv. „Studiile arată că mai bine de 30% dintre persoanele sănătoase prezintă în mucoasă nazală o astfel de bacterie, procentajul fiind mai ridicat la personalul medical, pacienți care fac dializă, diabetici sau consumatori de droguri de mare risc. Este extrem de rezistent la „agresiunile” externe, supravietuind până la o oră la 60 de grade Celsius, trăind pe suprafețe uscate chiar și câteva luni și rezistând la acțiunea alcoolului etilic de 70 de grade aproximativ 10 minute”, explică specialiștii.

Această bacterie poate cauza infecții ale pielii, ale țesutului subcutanat, infecții respiratorii, infecții ale scheletului sau infecții generalizate. Cele mai frecvente manifestările în cazul infectării cu stafilococ sunt infecțiile pielii și ale țesuturilor moi. Foliculitatem, furunculul, panaritiul, erizipelul sau carbunculul. În plus, la fel de raspândită este și infecția secundarp a plăgilor traumatice sau chirurgicale care au ca agent patogen stafilococul auriu, el fiind foarte răspândit în spitale.

Alte complicații care pot apărea în cazul persoanelor care sunt infectate cu stafilococ auriu sunt și toxiinfecția alimentara (produsele din carne, prăjiturile cu cremă, în general produsele alimentare bogate în proteine și zahăr), infecții respiratorii (rinofaringita, faringoamigdalita, trafeita, bronșita, anumite forme de penumonie sau sinuzita), infecții urinare (în urma sondajului sau citoscopiei, sau ca urmare a uni abces la nivel renal), infectii musculo-scheletare (la copii se localizează la nivelul oaselor lungi, iar la adulți la nivelul coloanei vertebrale).

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton