Motive surprinzătoare să renunţi la zahăr

.

Zahărul înseamnă confort, prăjituri, copilărie, calorii, interdicţie, etc. Iată de ce ar trebui să nu mai consumăm zahăr deloc, cum ne face rău în viaţa de zi cu zi şi care sunt efectele neaşteptate ale consumului de zahăr.
 
Grăsimea îţi apare în cele mai ciudate locuri
Zahărul a fost întotdeauna menit să reprezinte o recompensă, un ceva dulce care face viaţa mai frumoasă, un premku pentru o realizare, o prăjitură odată pe an, la ziua de naştere.
Acum, zahărul se găseşte în cele mai neaşteptate locuri, cum ar fi în pâinea pe care o mănânci lângă ciorbă, în sosul pentru salată, în sucul „natural” de fructe pe care îl dai copiiilor tăi, sau în muştarul de pe mici.
Cum multă lume are impresia că zahărul se ascunde doar în sucuri carbogazoase şi prăjituri, nici nu ne dăm seama cât de mult zahăr consumăm zilnic.
Zahărul îţi păcăleşte creierul
Zahărul îţi dă peste cap hormonii şi semnalele de saţietate din creier, astfel încât un consum mare de zahăr ascuns te convinge că nu ai mâncat mai nimic şi foamea creşte, la fel ca şi kilogramele în plus.
Pielea îmbătrâneşte şi se închide la culoare de la zahăr
Puţini ştiu că zahărul acelrează oxidarea celulelor din piele. Astfel, consumul de zahăr grăbeşte îmbătrânirea şi efectele ei asupra frumuseţii.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton