Ce să faci ca să fii fericită în cuplu

.
Nu ai nevoie de vacanțe scumpe sau de planuri mărețe pentru a fi fericită în relație. Un lucru simplu este de ajuns. Află care este.

Un studiu recent a arătat că partenerii care râd des împreună vor rezista mai mult, potrivit time.com. Și nu ne mirăm, având în vedere că numeroase studii au demonstrat că râsul este foarte bun pentru suflet. Cercetările au apărut în jurnalul „Relații Personale” și au fost conduse de psihologul Laura Kurtz.

„Toți ne putem gândi la un moment în care am râs, iar persoana care a stat lângă noi a rămas într-o liniște deplină. Dintr-o dată, acel moment devine un eșec. Ne întrebăm de ce cealaltă persoană nu râde, ce este în neregulă cu ea sau cu noi și ce înseamnă asta pentru relația noastră”, spune dr. Laura Kurtz.
Aceste concluzii au fost trase după ce specialiștii au analizat 77 de cupluri heterosexuale care au fost împreună aproximativ 4 ani. Kurtz și echipa ei au făcut fimulețe în care indivizii își aminteau cum s-au cunoscut. În același timp, specialiștii au numărat episoadele de râs spontan, urmărind când au râs împreună și cât a durat momentul. Fiecare cuplu a completat, de asemenea, un sondaj referitor la apropierea dintre ei. La final, cercetătorii au concluzionat că relațiile în care partenerii râd împreună sunt de calitate și rezistă mai mult.

Râsul, cheia relațiilor fericite

În timpul studiului, Kurtz a realizat și unele tipare: „Femeile râd mai mult decât bărbații. Iar râsul bărbaților este mai contagios. Când bărbații râd, sunt șanse de 1.73 de ori mai mari ca partenerele lor să râdă”, spune ea.

Sunt, de asemenea, dovezi că râsul împreună este o activitate de susținere a celuilalt.

„Participanții care au râs mai multe cu partenerele lor în timpul conversațiilor înregistrate în laborator au declarat că se simt mai apropiați și mai susținuți de jumătatea lor”, a declarat cercetătoarea.

De cealaltă parte, chicotele incomode, grimasele forțate sau râsul zgomotos sunt semne că celălalt ascunde ceva. Teoria este susținută de un alt studiu din 1992, în care 52 de cupluri au fost filmate spunându-și povestea. Cercetătorii au analizat dacă cuplurile erau pozitive și exuberante sau retrase și obosite în prezentare, apoi au revenit asupra relațiilor peste trei ani. Au observat, astfel, o legătură în felul în care cuplurile spuneau povești despre trecutul și relația lor. Cu cât erau mai entuziaști, cu atât mai multe șanse aveau să rămână împeună, cu cât erau mai plictisiți, cu atât erau mai mari șansele ca relația lor să se destrame.

Sursa foto: 123rf.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton