Beneficiile sucurilor de fructe sunt o mică noutate pentru noi. Chiar dacă cu toţii am gustat de multe ori un suc natural de portocale, sunt mult mai multe reţete…
… mai bogate în vitamine, pe care le putem încerca acasă, cum ar fi, spre exemplu, un suc de papaya, cu mango şi morcovi.
Pe lângă valorile nutritive, amestecurile de fructe sunt şi delicioase şi, după gustul tău, îţi poţi crea propriile reţete.
Pe lângă gustul delicios şi unic al sucurilor pregătite în casă, uşurinţa cu care consumi, prin aceste sucuri, cantitatea necesară zilnică de fructe şi legume face din această practică una extrem de folositoare.
Sunt foarte multe boli frecvente în zone moderne ale lumii, precum Europa şi America, dar care nu au apărut niciodată în locuri mai puţin civilizate, unde dieta e formată predominant din fructe şi legume.
Spre exemplu, cercetători britanici stabiliţi în Africa nu au descoperit, în 30 de ani, niciun caz de cancer de prostată, cancer de colon sau hernie. Singura explicaţie pe care au găsit-o pentru acest fapt este diferenţa din dietă.
Atunci când gătim mâncarea, micro-nutrienţii găsiţi în produsele proaspete sunt distruşi. Având o dietă bogată în fructe şi legume organice şi consumând zilnic cantitatea de micro-nutrienţi potrivită, vei avea o viaţă mai sănătoasă, mai fericită şi mai productivă şi îţi vei reduce riscul de a căpăta multe dintre boli.
Ideal, corpul uman are nevoie de un kilogram de legume pentru fiecare 50 de kilograme în greutate. Problema este că e foarte greu să mănânci atât de multe fructe şi legume crude.
De asemenea, dacă consumi mult din acelaşi fruct sau aceeaşi legumă, nu vei primi mix-ul potrivit de vitamine şi nutrienţi şi, de asemenea, îţi creşte riscul de a deveni alergic la produsul respectiv.
Alt beneficiu al sucurilor este că fac mâncărurile mai uşor de digerat, astfel încât nutrienţii pot fi folosiţi mai uşor în organism.
Sucurile trebuie consumate proaspete, aşa că pregăteşte-le doar în cantităţi moderate. Dacă le stochezi în frigider, îşi vor pierde din proprietăţi. De asemenea, sucurile de fructe şi legume ar trebui să fie consumate la temperatura camerei. Şi nu consuma niciodată suc mai vechi de 24 de ore, întrucât valoarea nutritivă este cu siguranţă pierdută.Citeşte continuarea articolului pe Gustos.ro! Pentru alte idei de mâncăruri, caută în cele peste 40.000 de reţete de pe Gustos.ro!