Ce lucruri nu trebuie să atingi nici în ruptul capului la serviciu

.
Sănătatea noastră este amenințată în fiecare secundă de miliardele de bacterii care trăiesc în jurul nostru. De la lenjeria de pat, până la lucurile pe care le atingem la serviciu, suntem expuși bolilor și microbilor.

Iată care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le atingi la serviciu!

Biroul

Dacă nu îl ștergi zilnic, atunci ar fi bine să stai departe de el. Pe suprafața obicectului de mobilier sunt la fel de multe bacterii ca pe orice alt lucru care există în… baie. E destul de îngrijorător având în vedere că la birou mănânci prânzul, gustarea și atingi cu mâinile sandwich-ul. Cel mai bine este să te împrietenești cu gelurile sau șervețelele antibacteriene sau să te speli foarte des pe mâini.

Citește și: Ce să nu atingi în camerele de hotel

Butonul liftului

Dacă lucrezi într-o clădire cu multe etaje, gândește-te la numărul persoanelor care au fost înaintea ta și au apăsat butonul… liftului. Dacă nu îți place să urci pe scări, mai bine nu te atinge de butonul liftului, care, conform studiilor, au de 40 de ori mai multe bacterii decât colacul unei toalete publice. Soluția? Dacă poți activa butonul cu cotul este perfect, dacă nu, mai bine ia un șervețel sau o mănușă pe care să le folosești în acest scop.

Mânerul de la frigider/cuptor cu microunde

Dacă obișnuiești să încălzești prânzul la microunde, să atingi mânerul cuptorului nu este o idee prea bună. Un studiu realizat în 2013, la Universotatea din Arizona, arată că acestea transferă mult mai mulți viruși în  organism decât strănutul sau tușitul unui străin. Și nu e nevoie decât de o persoană contaminată în cameră, ca să intri și tu în cercul vicios al transferului de viruși.

Citește și: 6 lucruri pe care nu ar trebui să le atingi într-un restaurant

Telefoanele

Atunci când te cheamă cineva la un alt telefon decât cel de pe biroul tău, gândește-te că la el au vorbit alte cine știe câte persoane cu cine știe ce afecțiuni. Înainte să vorbești la telefon, ia un șervețel antibacterian umed și șterge receptorul, ca să fii în siguranță. La fel ca în cazul butonului de la lift, și telefoanele au de 10 ori mai multe bacterii față de colacul unei toalete publice.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton