Cât de inteligentă ești în funcție de ora la care mergi la somn

.
Persoanele inteligente se pare că au, conform studiilor efectuate de mai mulți cercetători americani și britanici, cel puțin un  lucru în comun: stau treji până foarte târziu.

Potrivit revistei “Psychology Today”, oamenii deștepți sunt preponderent mai… ”nocturni” comparativ cu persoanele care au un IQ scăzut. Studiul menționat în publicație arăta că persoanele care culcă mai târziu atât în zilele lucrătoare cât și în weekend le depășesc cu mult inteligența celor care merg la somn mai devreme.

Satoshi Kanazawa, un spiholog de London School Of Economics And Political Science, arată într-o altă cercetare că există o legătură între nivelul de inteligență și ora la care ne culcăm.

Analiza lui s-abazat pe comortamentul oamenilor încă din cele mai vechi timpuri, când obișnuiau să adoarmă și să se trezească o dată cu răsăritul sau apusul soarelui. Astfel, concluzia lui a fost că un creier normal urmează acest patern, în timp ce o minte sclipitoare, intelectuală, sfidează paradigma și își creează propriul model. El precizează că este vorba despre o sfidare la nivel inconștient, un refuz al ideii de masă.

Iată programul oamenilor cu toate catergoiile de IQ

Clasamentul stabilit de profesorul din Marea Britanie, în urma cercetării, este foarte clar, orele fiind menționate cu o precizie… elvețiană.

Persoane cu IQ foarte mic (mai mic de 75) se culcă în timpul săptămânii la 11.41 seara și se trezesc la 7.20 dimineața. Tot ele merg la culcare la sfțrșit de săptămână la ora 12.35 și se trezesc la 10.09.

Cei care au un IQ normal, adică între 90 și 110, se culcă în timpul săptămânii la 12.10 și se terzesc la 7.32, iar la sfârșit de săptămână merg la somn la 1.13 dimineața și sunt în picioare la 10.14.

Pe când persoanele a căror inteligență depășesc media adică IQ-ul lor este de peste 125, adorm în timpul săptămânii la 12.29 și sunt treze la 7.52. În weekend, în schimb, se culcă la 1.44 dimineața și se trezesc la 11.07.

Conform teoriei studiului, explicația ar fi că ”păsărilor de noapte”, așa cum i-a denumit profesorul, le place să trăiască atunci când ceilalți dorm. După cădeerea înturicului, explică profesorul, putem absrobi mai bine informația, învățăm mai eficient. Tot el susține că este vorba despre o reflectare asupra unei idei pe care nu toți oamenii o au.

Foto:123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton